Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Σαρκοζί κατηγορεί ΟΛΟΥΣ τους έλληνες πολιτικούς

Μετά τον Όλι Ρεν και ο Γάλλος Πρόεδρος τα’ χώνει στους πολιτικούς μας, πως ουσιαστικά κρατούν τους Έλληνες αιχμάλωτους της κρίσης.

Σε συνάντηση με ξένους πρεσβευτές ο Σαρκοζί, αφού προειδοποίησε πως η ευρωζώνη παραμένει σε κίνδυνο, ”περιέλαβε” όλους τους έλληνες πολιτικούς λέγοντας :”Το σύνολο της ελληνικής πολιτικής τάξης πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αναβάλει τις αποφάσεις που απαιτούνται για να λυθεί η κρίση χρέους της χώρας”.

Το πρακτορείο Reuters σχολιάζει πως οι δηλώσεις Σαρκοζί έγιναν τη στιγμή που η Ελλάδα παλεύει για να κλείσει τη συμφωνία για το PSI και να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.

Η Ευρώπη δεν θα πληρώσει επιπλέον για την Ελλάδα

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ζαν Λεονετί δήλωσε σήμερα ότι “η Ευρώπη δεν θα πληρώσει επιπλέον” για την Ελλάδα.

“Η Ευρώπη δεν θα πληρώσει επιπλέον, είναι σαφές, η Γαλλία το είπε, η Γερμανία το είπε και το σύνολο των χωρών που αποφάσισαν να βοηθήσουν την Ελλάδα έχουν ορίσει έναν κανόνα, δεν μπορούμε να υπερβούμε αυτόν τον κανόνα”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Γάλλος υπουργός.

”Η Γαλλία θα κάνει ακριβώς αυτό που είπε στη συμφωνία που έκανε με το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε κάτι άλλο εκτός της αλληλεγγύης που συμφωνήθηκε και των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα καταλήξουν με τους ιδιώτες πιστωτές της”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε