Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

O Σταμάτης… αποφάσισε: Δεν έχει θέση η ΝΔ στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – Τα “χώνει” σε Παυλόπουλο

O Σταμάτης… αποφάσισε: Δεν έχει θέση η ΝΔ στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – Τα “χώνει” σε Παυλόπουλο

Η Nέα Δημοκρατία δεν έχει καμία θέση να πάει σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό, αυτά τα παιχνίδια αποφυγής πολιτικού κόστους της κυβέρνησης Τσίπρα συνιστούν πολιτική εκτροπή και είναι επικίνδυνα. Τις θέσεις αυτές ανέπτυξε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. 

Ο κ. Σταμάτης επανέλαβε αυτές τις θέσεις και αργότερα, σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί όποτε διαπιστώνει ότι είναι σε αδυναμία είτε να ψηφιστεί κάτι από την Βουλή είτε επειδή δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του να ζητά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα “χώνει” σε Παυλόπουλο

Καταρχήν, εξήγησε ο κ. Σταμάτης, το πολίτευμα της χώρας μας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι Προεδρική Δημοκρατία. Στο πολίτευμά μας ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που έχει την ευθύνη άσκησης της εκτελεστικής εξουσίας και η Βουλή της νομοθετικής. Δεν την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ένα άτυπο θεσμικά όργανο που συγκαλείται για ύψιστα θέματα εθνικής πολιτικής. Όχι για ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, που είναι το ασφαλιστικό… Δηλαδή, είπε, κάθε φορά που θα υπάρχει ένα νομοσχέδιο που ενδέχεται να μην μπορεί να το περάσει η κυβέρνηση από την Βουλή θα πηγαίνουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναγκαστούν οι βουλευτές και τα κόμματα να το ψηφίσουν; Τότε να πάμε όλοι σπίτι μας, να συνεννοούνται οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να λέμε συμφωνήθηκε αυτό και ισχύει… Εάν, πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός θέλει να βρει συνεννοήσεις αυτό δεν μπορεί να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες αλλά θα πρέπει να έρθει στην Βουλή, είτε προκαλώντας μια προημερησίας συζήτηση ή με την ευκαιρία μιας συζήτησης ερώτησης στην « Ώρα του Πρωθυπουργού» και να συζητήσει ανοικτά τις θέσεις του και επιχειρήσει ορθά πολιτικά να προσπαθεί να βρει πολιτικές διευρύνσεις… Αντίθετα, όπως κάναμε εμείς ως ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια να σηκώσει το όποιο βάρος των αποφάσεων που κάθε φορά του αναλογεί…  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε