Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Τσίπρας μιλάει στο LSE για την έξοδο από την κρίση

Ο Τσίπρας μιλάει στο LSE για την έξοδο από την κρίση

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο London School of Economics (LSE) για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύσουσα της Αγγλίας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σήμερα στο Λονδίνο, όπου θα παραμείνει για τρεις ημέρες. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει απόψε στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου, σε εκδήλωση με θέμα “Greece’ s way out of the crisis”.

Σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Τσίπρα, η παρουσία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, οι διαδοχικές παρουσιάσεις των αληθινών διαστάσεων του ελληνικού προβλήματος μπροστά σε ετερόκλητους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, είτε πρόκειται για τους Σοσιαλιστές ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, είτε για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, είτε για τους υπέρμαχους της ελεύθερης αγοράς στις μητροπόλεις του Καπιταλισμού, απαντά στο ερώτημα “Ποιος είναι ο ρόλος και η πολιτική στόχευση της σύγχρονης Αριστεράς;”».

Η απάντηση κατά την Κουμουνδούρου είναι πως «η Αριστερά δεν είναι “σύγχρονη” και “ευρωπαϊκή” όταν δέχεται χωρίς αντιστάσεις την επιβολή της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής που σε οικονομικό επίπεδο απομυζά τις οικονομίες των κρατών και απογυμνώνει τις χώρες από τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, σε κοινωνικό επίπεδο οδηγεί στον αυταρχισμό, στην περιστολή των κοινωνικών ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων και σε πολιτικό επίπεδο αποτελεί τη βάση για την επιβολή αντιδημοκρατικών, αντιουμανιστικών και εν τέλει αντίθετων προς την ευρωπαϊκή παράδοση και κουλτούρα μοντέλων διακυβέρνησης. Και βέβαια η Αριστερά δεν είναι “σύγχρονη” και “ευρωπαϊκή”, όταν εγκλωβίζεται στη δική της εσωστρέφεια και είναι όμηρος γραφειοκρατικού χαρακτήρα αγκυλώσεων».

Με βάση αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πολιτική, πολιτειακή και πολιτιστική και ότι μοναδική πλατφόρμα για έξοδο μπορεί να αποτελέσει μια κοινωνική δίκαιη πολιτική, η οποία θα διατηρήσει στέρεα την κοινωνική συνοχή, θα τονώσει την πραγματική οικονομία και θα γίνει η ασπίδα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Πέραν της ομιλίας, ο κ. Τσίπρας κατά την τριήμερη παραμιονή του στο Λονδίνο αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις στα βρετανικά ΜΜΕ, ενώ θα έχει και συναντήσεις με την βρετανική Αριστερά και τα συνδικάτα.

Το πρόγραμμα του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραμονή του στο Λονδίνο έχει ως εξής:

Παρασκευή 15/3: 16:30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών και μέλη της σκιώδους κυβέρνησης του Labour Party στη Βουλή. (House of Commons) και 18:30-20:00 ομιλία σε εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

Σάββατο 16/3: 10:00 Συνάντηση με την κίνηση Coalition of Resistance, την πρωτοβουλία Greek Solidarity Campaign και Σωματείο συνδικάτων ( Κεντρικά γραφεία της TUC, Congress House, Great Russel Street).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Λονδίνο- Ομιλία στο LSE για την κρίση

Μετά τον Καραμανλή και ο Τσίπρας μίλησε για νταβατζήδες

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ – Θυελλώδης η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Εξοργίζει πολλούς η στροφή Τσίπρα στον… Καραμανλισμό

Ο Τσίπρας αποθέωσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε εκδήλωση στην “καρδιά” της ΝΔ

“Αν είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταφέρει να θέσει όρους στους δανειστές”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε