Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος απειλεί με άλλα μέτρα αν αποτύχει το χαράτσι

Aν υπάρξει κάμψη στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και αυτό συνεχιστεί λόγω εκλογών τότε θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, προειδοποίησε, αναφορικά με το χαράτσι, ο υπουργός Οικονομικών.

Eμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πετύχει το PSI και πως το χρέος θα φθάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ «και ακόμη καλύτερα».

Μιλώντας σε ραδιοσταθμό o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. «Θα δώσουμε έμπρακτη απάντηση στις Κασσάνδρες που προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε πιθανή λύση όπως το PSI», είπε ο κ Βενιζέλος.

Εξαπέλυσε βολές κατά των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν διερωτώμενος «αν δεν πετύχει το psi τι αξία θα έχουν τα ομόλογά τους; Μηδενική».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνεις κοινωνικό πόρο και επιχορήγηση και να αρνείσαι, ενώ τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνουν οι δημοσιογράφοι δια της απόφασης του ταμείου τους στο εξωτερικό, δεν ωφελεί την εθνική προσπάθεια. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση τα ταμεία που δε συμμετέχουν με εκείνα που μετέχουν, όπως το ΙΚΑ με εκατομμύρια ασφαλισμένους, σημειώνοντας πως ανάμεσα σε εκείνα που αρνήθηκαν είναι και επικουρικά.

Σε ότι αφορά τους μικροεπενδυτές είπε ότι θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης των απωλειών στο ύψος της εγγύησης των καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν γλυτώνει κανείς απ’ το χαράτσι – Η ΔΕΗ μεταφέρει τις οφειλές στον επόμενο λογαριασμό! – Μόνο ο έφορος αποφασίζει εξαίρεση

Αντίστροφη μέτρηση για το κούρεμα – Οι τελευταίες παρασκηνιακές εξελίξεις – Στο 97% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε