Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος αποδέχτηκε το αίτημα της Λ.Κατσέλη

Ο υπουργός Οικονομικών υπαναχώρησε και προωθεί ρύθμιση οφειλών με τις τράπεζες για όσους εργαζόμενους πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και ιδίως τους δημοσίους υπαλλήλους μπαίνουν σε εφεδρεία και υφίστανται μεγάλες μειώσεις μισθών.

Ο Ε.Βενιζέλος υποσχέθηκε πως, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο των Ελληνικών Τραπεζών, θα υπάρξει ρύθμιση στο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη, κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν να υπάρξει ρύθμιση οφειλών με τις τράπεζες των εργαζομένων που εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, εργασιακής εφεδρείας και οι οι αποδοχές τους μειώνονται τουλάχιστον κατά 20%.
Συγκεκριμένα, εφόσον πρόκειται για συμβάσεις δανείων, ζητούν να υπάρξει η δυνατότητα να εφαρμοστεί:
Α). περίοδος χάριτος ενός έτους, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου
Β). αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου
Γ). παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για 3 χρόνια.

Δραματικοί τόνοι Βενιζέλου

” Ή θα εφαρμόσουμε το σχέδιο ή θα γίνουμε προτεκτοράτο της τρόικας”.
Σε δραματικούς τόνους ο Ε.Βενιζέλος από τη Βουλή μίλησε για το…”δράμα” της κυβέρνησης που συγκρούεται με ομάδες που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε την προσεχή Σύνοδο Κορυφής ως ”τη μάχη των μαχών”.

”Αναγκαία τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα” τόνισε στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τα φορολογικά.

”Οι συνθήκες που ζούμε είναι πολεμικές, αναγκαία και εναγώνια η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφευχθούν τα χειρότερα της κρίσης” ήταν μερικές από τις ατάκες του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης :Κατσέλη: “Θα επιμένω μέχρι τελευταία στιγμή”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε