Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Βορίδης προτείνει Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά!

Ο Βορίδης προτείνει Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά!

“Εάν θέλετε συναίνεση θα την έχετε με τρείς προϋποθέσεις: Θα κάνετε ομολογία σφάλματος. Παραιτήστε. Και μετά για να μην κάνουμε εκλογές, στηρίζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…θα γυρίσουμε εκεί που είμαστε”. Την αντιπρόταση αυτή έκανε πριν από λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στην πρόταση της κυβέρνησης για συναίνεση της αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, στην συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2016, ανέφερε πως « Μας λέτε ότι θέλετε συναίνεση. Να συνεννοηθούμε πρώτα. Καταρχήν, τι μας ζητάτε; Να πάμε αντάμα και παρέα να κόψουμε τις συντάξεις, όταν στο δικό μας πρόγραμμα του Ιανουαρίου αυτό δεν υπήρχε; Εάν υπάρχει χρεία συναίνεσης δεν θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθούμε; Και εδώ έχω μια ιδέα για το πώς μπορεί αυτό να γίνει και ξέρω πως θα πρωτοτυπήσω και είναι η εξής. Πρώτα θα πρέπει να υπάρξει ομολογία σφάλματος. Να πείτε δηλαδή ότι κάνατε λάθος σε αυτά που λέγατε. Μετά την ομολογία η έμπρακτη μετάνοια. Να παραιτηθείτε… Να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Και επειδή θα μου πείτε ότι έχετε νωπή λαϊκή εντολή και δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, υπάρχει λύση. Θα παραιτηθείτε από την κυβέρνηση και θα στηρίξετε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά… Θα γυρίσουμε, δηλαδή εκεί που ήμασταν τον Ιανουάριο, πριν την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά».

Η πρόταση αυτή του κ. Βορίδη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα κάποιοι θέλοντας να το… διασκεδάσουν άρχισαν να χειροκροτούν! 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε