Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο Χρ. Πρωτόπαπας νέος πρόεδρος της Εξεταστικής για τα ομόλογα

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από την οποία υπενθυμίζεται ότι έχει αποχωρήσει η ΝΔ, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών…

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εξελέγη με την υποστήριξη και του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Τσούκαλη, νέος πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, αντικαθιστώντας τον Ντίνο Ρόβλια, που ανέλαβε υφυπουργός Ανάπτυξης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από την οποία υπενθυμίζεται ότι έχει αποχωρήσει η ΝΔ, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δημοσχάκης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι:

– Το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών επένδυσε 6 εκατομμύρια ευρώ στο δομημένο ομόλογο, που είχε εκδόσει το Ελληνικό Δημόσιο με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ), αγοράζοντάς το στην ονομαστική αξία ολόκληρου του πακέτου και όχι μόνον του ομολόγου.

– Η ΕΤΕ, εκτός από ανάδοχος του συγκεκριμένου ομολόγου, ήταν και ο άτυπος σύμβουλος του Ταμείου σε θέματα επενδύσεων.

– Το ομόλογο αγοράστηκε με τη δέσμευση εκ μέρους της ΕΤΕ ότι το Ταμείο θα λάβει το κεφάλαιο, που επένδυε συν απόδοση τουλάχιστον 50% σε ορίζοντα 20ετίας.

Όπως σημείωναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή μια απλή κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος με τους τότε όρους, θα έδινε ετήσιο επιτόκιο 3,7%, δηλαδή απόδοση 85%.

Επιπλέον, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο κ. Δημοσχάκης στην κατάθεσή του ανέφερε ότι το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών είχε ενημερώσει γραπτώς το υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

«Τόσο η ΕΤΕ με τη διορισμένη Διοίκηση από την τότε κυβέρνηση, όσο και ο κυβερνητικός Επίτροπος ενθάρρυναν και ενέκριναν την ασύμφορη και ζημιογόνα αυτή αγορά, ενισχύοντας τις ενδείξεις για κυβερνητική γραμμή υπέρ της αγοράς δομημένων ομολόγων από τα Ταμεία», σχολίασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε