Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Ζουράρις απαντά για τα νησιά αλλά χρειάζεται λεξικό!

Ο Ζουράρις απαντά για τα νησιά αλλά χρειάζεται λεξικό!

Με τίτλο τα λόγια του Διονύσιου Σολωμού «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;» ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν για όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας για τα ελληνικά νησιά που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις.

Ας αρχίσουμε από τον τίτλο: «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;» Σε ελεύεθρη μετάφαρση είναι «Μηπως τάχα έχω τίποτε άλλο στο νου μου εκτός από την ελευθερία και την γλώσσα;»

Ο υφυπουργός Παιδείας κάνει λόγο για “σκιτζήδες” παραχαράκτες και τον “κάθε ανελλήνιστον πλαστογράφο” και αναρωτιέται: «Τι είναι πιο θανατηφόρο; Να χάσουμε νησιά ή να χαθεί η γλώσσα μας; Αυτή ήταν η εισήγησή μου με τους δυο ετέρους και φιλεταίρους συνυπουργούντες εκεί στο υπουργείο Παιδείας στις 14/12.

Και απαντά μιλώντας για “λυσσάρικα αγράμματα κομματοβριθή” λέγοντάς τους ότι τα τελευταία 2.500 χρόνια μας πήραν τα νησιά μας διάφοροι λαοί αλλά τα ξαναπήραμε όλα πίσω…

Επίσης απευθυνόμενος στους “βοσκηματώδεις πλαστογράφους της ομιλίας του λέει ότι επι 60 χρόνια έχει ταξιδέψει παντού και πρόσφυγας υπήρξε και καταδικάστηκε από το στρατοδικείο Καβάλας. Και όλα αυτά για την ελληνολατρεία του, όπως γράφει.

“Επομένως”, συνεχίζει, “όλα αυτά τα σεσηπότα ντουβάρια που πλαστρογράφησαν τα λόγια μου εγώ τα γράφω στα “παλιά μου τα μάτια” (κατά τον στίχο της Κικής Δημουλά) και “πάνυ απέπαρδον” επι της πλαστογραφίας τους. 

Μιλά επίσης για “βεβορβορωμένη ασχετίλα” και καταλήγει με τα λόγια του Διονυσίου Σολωμού γράφοντας: «Διονύσιε Σολωμέ, με την κόψη σου, τους άμυδις γλωσσοκοπανατζήδες… «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;»

Δικό σας…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε