Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε! Ο Τσίπρας δεν πρότεινε τον Σκουρλέτη για το “κυβερνητικό” συμβούλιο – “Ή το Ενέργειας ή τίποτα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο πρωθυπουργός άφησε έξω από την πρότασή του για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτη και Δρίτσα
– Πρώτο βήμα για το “διαζύγιο” με τα υπουργεία τους, δεν αποδέχτηκαν πρόταση άλλων μελών να είναι υποψήφιοι
– Οι διαφωνίες τους με ιδιωτικοποιήσεις και κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ο λόγος του “εξοστρακισμού”
– Δείτε τα ψηφοδέλτια για τα νέα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρότεινε για το 11 μελες πολιτικό συμβούλιο, τον άλλοτε πολύ στενό του συνεργάτη, Πάνο Σκουρλέτη, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει πως πρόκειται για το πρώτο… θύμα του επικείμενου ανασχηματισμού.

Το 11μελες συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το υποσύνολο δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας που θα εκλεγεί, αναμένεται να πάρει τη θέση του κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίαζε υπό τον πρωθυπουργό κάθε Δευτέρα. Ως εκ τούτου εκεί θα έπρεπε να συμμετέχουν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν συμπεριλαμβάνεται ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτι που πιθανότατα σημαίνει, πως δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση έπειτα από τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Άλλωστε ο Πάνος Σκουρλέτης, είναι από αυτούς που έχουν διαφωνήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις και έχουν στραφεί ενάντια στο πρώην στέλεχος του κόμματος και νυν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα.

Και ο Δρίτσας εκτός!

Τόσο τον Πάνο Σκουρλέτη όσο και τον Θοδωρή Δρίτσα, πρότειναν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο όργανο. Οι δύο φέρονται να αρνήθηκαν την πρόταση. Αυτό σημαίνει πιθανότατα πως αμφότεροι έχουν αποδεχθεί πως δεν θα βρίσκονται στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα και πως το “διαζύγιο” με τα υπουργεία τους είναι ως και… συναινετικό. Αντίθετα Φωτεινή Βάκη και Τασία Χριστοδουλοπούλου που προτάθηκαν για το συγκεκριμένο όργανο, αποδέχτηκαν την πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τον ανασχηματισμό που… έρχεται, πρώτα από το κόμμα του.

Ή το Ενέργειας ή τίποτα

Αποφασισμένος είτε να μείνει στο υπουργείο που βρίσκεται ήδη, είτε να παραμείνει απλός βουλευτής εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει αν αφαιρεθεί από τις αρμοδιότητές του το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, αλλά και πως δεν σκοπεύει να αποδεχτεί ούτε τη μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε