Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο εφιάλτης του Ε. Βενιζέλου για την ψηφοφορία των άρθρων – Τι φοβόταν ο υπουργός

Ο εφιάλτης του Ε. Βενιζέλου για την ψηφοφορία των άρθρων – Τι φοβόταν ο υπουργός

Από την υπερψήφιση άρθρων ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούσε πως ίσως να κρίνεται και η παραμονή του Λουκά Παπαδήμου.

Μπορεί σήμερα η Κυβέρνηση να δηλώνει πως δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, μετά το φιάσκο της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου – όπου καταψηφίστηκε η τροπολογία Λοβέρδου για τα φαρμακεία ενώ η ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έβαλε σε κίνδυνο και αρκετά άλλα άρθρα – όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέχρι την τελευταία στιγμή «κρατούσε την ανάσα του»… Θεωρούσε πολύ πιθανό η χθεσινή νύχτα να έκρυβε… ανατροπές!

«Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό να ξέρει τι θα κάνει, αν έχει πλειοψηφία ή δεν έχει…» ακούστηκε ο υπουργός Οικονομικών να λέει, απευθυνόμενος προς το Προεδρείο της Βουλής, λίγα λεπτά μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας, γνωρίζοντας πολύ καλά πως ενδεχόμενη καταψήφιση άρθρων, που αποτελούσαν επιταγές της Τρόικας, θα μπορούσε να βάλει σε μεγάλες περιπέτειες όχι μόνο την Κυβέρνηση αλλά και γενικότερα τη χώρα.

Δεν πέρασαν δύο λεπτά και δίπλα στον Ευ. Βενιζέλο βρέθηκε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως άκουσαν τον υπουργό Οικονομικών να λέει πως «υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί», χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν εννοεί τον Λουκά Παπαδήμο ή του Ανδρέα Λοβέρδο που την τελευταία στιγμή ενέταξε την επίμαχη τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων στο πολυνομοσχέδιο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συναδέλφων του στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Ευ. Βενιζέλος έλαβε την απάντηση πως το μόνο άρθρο που καταψηφίζεται είναι το άρθρο 24 (με την τροπολογία Λοβέρδου) έφυγε από τη Βουλή με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου, για το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό.

Η ανησυχία παρέμενε έκδηλη στο πρόσωπο του και εκμυστηρεύτηκε σε συνομιλητή του πως φοβάται μήπως ακολουθήσει παραίτηση Παπαδήμου. Τελικά οι «μαύρες σκέψεις» του υπουργού δεν βγήκαν αληθινές, όμως για περίπου δύο ώρες έζησε έναν εφιάλτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης : Όλα να ψηφιστούν με διακομματική πειθαρχία! Τέλος της εβδομάδας κλειδώνει το PSI

“Κραχ” στην Κυβέρνηση η καταψήφιση του ωραρίου για τα φαρμακεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε