Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο γερμανικός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσφύγει κατά της απόφασης για την Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπερντ Ριξινγκερ στη διαδήλωση κατά την Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπερντ Ριξινγκερ στη διαδήλωση κατά την Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

– Το ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος
– Αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το Die LInke
– “Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι” το σχόλιο της κυβέρνησης
– Ο αρχηγός του κόμματος συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στις διαδηλώσεις κατά της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Μπορεί η γερμανική Βουλή να υπερψήφισε με ευρύτατη πλειοψηφία το νέο πακέτο βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Την πρόθεση του κόμματός του να προσφύγει στο ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο εναντίον της απόφασης της Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke (Η Αριστερά), Γκρέγκορ Γκίζι, με δήλωσή του στην Osnabruecker Zeitung.

Ο κ. Γκίζι επισημαίνει ότι, τόσο η μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια της Ελλάδας, όσο και οι σχεδιαζόμενες απευθείας μεταφορές κερδών της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν καλύπτονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Πρόθεση του γερμανικού κόμματος είναι να εντάξει την προσφυγή της στην εκκρεμούσα υπόθεση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για την οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε τον Σεπτέμβριο, εγκρίνοντάς τον, αλλά μόνο κατ’ αρχήν, ενώ εκκρεμεί η επίσημη απόφαση.

Νωρίτερα, το είχε αποκαλύψει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ασκώντας σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, «αδελφό» κόμμα του οποίο είναι το Die Linke και κυρίως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, ο «καλός φίλος» που περιέφερε ο κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σκοπεύουν να προσφύγουν εναντίον της κύρωσης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και καταλήγει: «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…».

Το Die Linke είναι το αριστερό γερμανικό κόμμα, που πρόσφατα είχε καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ενώ ο αρχηγός του, Μπερντ Ρίξινγκερ είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στις διαδηλώσεις κατά την Άγκελα Μερκελ, στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρό ναι από την Γερμανική Βουλή για την Ελλάδα

Ο Τσίπρας ψήφισε όχι! – VIDEO

Βενιζέλος για Τσίπρα: Εξυπηρετεί συμφέροντα σαμποτάροντας την επαναγορά!

Τσίπρας για Eurogroup: Δεν είναι βιώσιμη, δεν είναι λύση

Α.Τσίπρας: “Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση”

Τσίπρας: Δεν μίλησε για καταγγελία μνημονίου στο εξωτερικό

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε