Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κ.καθηγητής μας κάνει μαθήματα εφαρμογής των νόμων

Περί αυτού πρόκεται. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Ο κ.Μπαμπινιώτης, ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, επιμένει να εμφανίζεται ως σωτήρας της Παιδείας, χαιδεύοντας τ’ αυτιά των συναδέφλων του και παραδίδοντας μαθηματα ανυπακοής στους νόμους.

Ο κ. Μπαμπινιώτης επανέκαψε σήμερα και είπε μεταξύ άλλων ότι αν εφαρμοζόταν έτσι ο νόμος, τότε, θα είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είπε επίσης ότι δεν υποχωρεί ούτε βήμα!

«Δεν υποχωρώ ούτε βήμα. Αφήστε έναν δάσκαλο να ακολουθήσει μία άλλη τακτική, αφού η έως πρότινος δεν απέδωσε» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Είπε επίσης για να αισθανθεί ίσως δικαιωμένος ότι τα πανεπιστήμια έως τις 6 Μαρτίου είχαν ήδη λάβει το 25% της ετήσιας χρηματοδότησής τους και έτσι το επιχείρημα της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την εκλογή συμβουλίων έχει καταπέσει.

“Mε τις απειλές”, συνέχισε, “δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος, αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις”, είπε χαρακτηριστικά και είναι να αναρωτιέται κανείς αν τελικά οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται α λα καρτ.

Και κατέληξε: «Εγώ ανέλαβα αυτήν την κατάσταση και προσπαθώ να κάνω ένα διάλογο και να αποκαταστήσω την ηρεμία. Μου ζήτησαν να βοηθήσω. Ήρθα να βοηθήσω. Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά το άδειασμα, το τηλεφώνημα Παπαδήμου σε Μπαμπινιώτη – Απειλεί να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας – “Αγκάθι” η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε