Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο καφέ φάκελος του Τσίπρα, τα γενέθλια του Κυριάκου και τα… κιλά του Καμμένου – Παραλειπόμενα από το συμβούλιο αρχηγών

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών χωρίς παραλειπόμενα γίνεται; Δεν γίνεται! Από τα γενέθλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον καφέ (ή μπεζ όπως το βλέπει κανείς) που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους αρχηγούς, μέχρι τα χαμένα κιλά του Πάνου Καμμένου.

“Κανονικά, σήμερα θα έπρεπε να μας κεράσεις” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπαίνοντας στην αίθουσα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ευχόμενος “χρόνια πολλά” στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που σήμερα έχει γενέθλια.

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα… γενέθλια αποκάλυψε σε όλους ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που αποκάλυψε επίσης στον Σταύρο Θεοδωράκη πως έχει χάσει 19 κιλά!

Γενικώς, το κλίμα πριν κλείσουν οι πόρτες της αίθουσας του συμβουλίου ήταν καλό. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε χαμογελαστός και συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε καταμεσής του δρόμου… τετ α τετ με την Φώφη Γεννηματά. Ο δε Σταύρος Θεοδωράκης, δεν αποχωρίστηκε ούτε αυτή τη φορά το σακίδιό του!

Λίγο πριν ξεκινήσει το συμβούλιο, ο πρωθυπουργός μοίρασε στους πολιτικούς αρχηγούς έναν φάκελο. Τι περιείχε αυτός; Στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στη δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, τη φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης, περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των ταυτοποιήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών. Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι με αυτά τα δεδομένα διαμορφώνεται μία σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε