Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης

Δείτε το βιογραφικό σημείωμα του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Κωνσταντίνου Μουσουρούλη.

O Κωνσταντίνος Δημητρίου Μουσουρούλης, είναι 46 ετών, από την Πισπιλούντα της Χίου. Είναι παντρεμένος με την Ευριδίκη Χρηστάκη και πατέρας τριών παιδιών, της Ελένης, του Δημήτρη και της Αλεξάνδρας – Αναστασίας.

1969-1987: Μαθητής στη Λεόντειο σχολή, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αποκτώντας στη συνέχεια Μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

1987-2004: Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εργάστηκε στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης καθώς και Περιφερειακής Πολιτικής. Έχει εκπροσωπήσει τις υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής σε αποστολές σε πολλά Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2004-2007: Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών. Οι αρμοδιότητές του περιλάμβαναν το συντονισμό των συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Γ’ Κ.Π.Σ. & Ε.Σ.Π.Α.), την εθνική εκπροσώπηση έναντι της Ε.Ε. σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής και τη διαχείριση των Κοινοτικών και εθνικών πόρων για τις δημόσιες επενδύσεις. Είχε επίσης την εποπτεία των ιδιωτικών επενδύσεων και κρατικών ενισχύσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών (Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την εφαρμογή του Αναπτυξιακού-Επενδυτικού Νόμου).

Επί 2 έτη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank, Board of Directors).

Επιπλέον, θήτευσε ως Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος της Επιτροπής Προώθησης Επενδύσεων, Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), Μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού και Χάραξης Πολιτικής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για την περίοδο 2007- 2013 και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης.

2007-2009: Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τον Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Υπήρξε Mέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ) και της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Επί άλλων ειδικών θεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης: υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης Επενδυτικών Σχεδίων Μεγάλης Κλίμακας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης Διαχείρισης της Αιχμής της Ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του έργου κατασκευής του Αγωγού Πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων.

Επίσης, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης Νομοθετικής Πολιτικής και Αξιολόγησης Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας Νομοθετικών Ρυθμίσεων (Επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού) και Συντονιστής του Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της ποιότητας της Ρυθμιστικής Διακυβέρνησης.

Έχει εισηγηθεί θέματα οικονομίας, περιφερειακής ανάπτυξης και ενεργειακής πολιτικής σε εθνικά και διεθνή fora και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Σπουδών.

Το 2009 τιμήθηκε με τη ψήφο των Χιωτών και εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού με τη Νέα Δημοκρατία. Συμμετέχει στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής. Είναι Αντιπρόεδρος της ομάδας Κοινοβουλευτικής φιλίας Ελλάδος – Ισπανίας. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Έχει αναπτύξει σημαντική κοινοβουλευτική και πολιτική δραστηριότητα. Συγγραφέας του βιβλίου “Δημόσιες Επιλογές – Μια προσωπική αφήγηση” (Μάρτιος 2010, εκδόσεις Σιδέρη).

Γνωρίζει άριστα Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η νεα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου

Η μεγάλη μάχη του Eurogroup – Δυο χρόνια παράταση… ζωής και επιπλέον 20 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Ζαννιάς

Συμφώνησαν τα κόμματα στα ονόματα – Το παρασκήνιο με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε