Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ “μάλωσε” την κυβέρνηση! “Κάντε τη δουλειά σας και κάντε την τώρα!”

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Μόνο ως… μάλωμα στην κυβέρνηση μπορεί να εκληφθεί η φράση του προέδρου του ΣΕΒ, Θόδωρου Φέσσα, πως «το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν, κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα». Εκτίμησε δε πως το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί “δεν βγαίνει”, ενώ “αποθέωσε” τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που επίσης μίλησε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

«Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν, κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα», επεσήμανε ο Θ. Φέσσας κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΒ, ζητώντας παράλληλα από τους εταίρους πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα.

«Το εύλογο ερώτημα όλων είναι ένα: Βγαίνει το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί; Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;», αναρωτήθηκε ο κ. Φέσσας, και προειδοποίησε ότι «με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει συμπυκνώνεται σε μια φράση: κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα. Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε όμως από τους εταίρους μας, που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».

Ο Θ. Φέσσας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ ενώ νέα μέλη στο ΔΣ του Συνδέσμου εξελέγησαν οι Ηρώ Αθανασίου (ΕΛΑΙΣ-UNILEVER), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ελένη Κάτσου (ΦΑΡΜΑΤΕΝ) Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ) και Μιχάλης Τσαμάζ (OTEGLOBE). Κατά 25% επίσης ανανεώθηκαν τα μέλη του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου

Προσδιορίζοντας εξάλλου την στρατηγική του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, έκανε λόγο για «στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εταίρους για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία».

Εκτός από αναθεώρηση του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε επίσης πάταξη της φοροδιαφυγής και επενδύσεις ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Όπως είπε σε δηλώσεις του, το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να σταματήσει η φοροκλοπή και ο ΣΕΒ θα κάνει οτιδήποτε για να βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και προς την ΕΕ ότι το μείγμα πολιτικής που συμφωνήθηκε δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Απηύθυνε δε πρόσκληση προς τα μέλη του ΣΕΒ, να φροντίσουν ώστε να γίνουν επενδύσεις. «Να κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους ώστε να φύγουμε από το τέλμα της υπερφορολόγησης και της υπανάπτυξης και να γίνουμε μια κανονική χώρα».

Παράλληλα, κατά την προσφώνησή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ… αποθέωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας τα τρία θετικά χαρακτηριστικά του. Όπως είπε, είναι νέος, έχει δουλέψει σε επιχειρήσεις και ξέρει τι σημαίνει business plan, επιτυχία και αποτυχία και ξέρει επίσης τι σημαίνει αξιωματική αντιπολίτευση «σε μια Ελλάδα όπου η πυγμαχία είναι το προσφιλέστερο σπορ μεταξύ των πολιτικών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τονίσει τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτυχία του σχεδίου ανάταξης της χώρας και υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη παρουσία του στο ΔΣ του ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει ότι ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να πληρώνει τους φόρους του, να επενδύει στη χώρα του και να κάνει αγαθοεργίες.

Η ομιλία του Θεόδωρου Φέσσα με την οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, έρχεται λίγες ώρες πριν ανέβει στο βήμα της ΓΣ του Συνδέσμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα παραστεί επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε