Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο συμπονετικός κύριος Σόιμπλε: “Λυπάμαι τους φτωχούς, οι πλούσιοι έχουν δέσει το γαϊδαρό τους”

Ο συμπονετικός κύριος Σόιμπλε: “Λυπάμαι τους φτωχούς, οι πλούσιοι έχουν δέσει το γαϊδαρό τους”

Χωρίς… κόπο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταφέρνει να εξοργίσει τους Έλληνες «προσφέροντας» τη… συμπόνια τους για όσους έχασαν τη δουλειά τους κι έμειναν στο δρόμο!

“Ο άνθρωπος του δρόμου υποφέρει και οι πλουσιότεροι έχουν δέσει το γαϊδαρό τους”, δηλώνει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη αλλά όπως συνηθίζεται δόθηκε από σήμερα ένα μέρος της στη δημοσιότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει ότι πραγματικά συμπονά τον άνθρωπο του δρόμου στην Ελλάδα αλλά, όπως λέει, τα πράγματα σπανίως εξελίσσονται με δίκαιο τρόπο σε περίπτωση κρίσης και ότι τα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού είναι και τα περισσότερο εκτεθειμένα! «Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους στον δρόμο, αλλά δεν μπορώ να τους γλιτώσω», λέει, σημειώνοντας πως «οι πλούσιοι έχουν δέσει τον γάιδαρό τους».

Όσο για τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα; Και γι’ αυτό… «πόνεσε» ο χερ Σόιμπλε. “Δεν ήταν εύκολη η περικοπή του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, όταν σκέφτεται κανείς όλους αυτούς του ιδιοκτήτες γιοτ”, λέει. Ήταν αναπόφευκτη όμως συνεχίζει: “Εάν η χώρα θέλει να ξαναγίνει ανταγωνιστική, ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί” και διευκρινίζει ότι πρόκειται για μείωση στο επίπεδο της Ισπανίας.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. «Οι Έλληνες είναι πραγματικά ελεύθεροι να επιλέξουν ό,τι θέλουν. Στην πραγματική κατάσταση της χώρας, η οποία -λόγω δεκαετιών αποτυχημένης οικονομίας- βρίσκεται σε επώδυνη κρίση, το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρά μέτρα», δηλώνει.

Ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει, μεταξύ άλλων, την πρόταση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τη δημιουργία ευρωπαϊκού Ταμείου Αποπληρωμής Χρεών για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, επικαλούμενος τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τον όρο “no-bail-out”, σύμφωνα με το οποίο -όπως εξηγεί- ένα κράτος- μέλος δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για τα χρέη ενός άλλου.

«Χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν μπορούμε να έχουμε κοινοτικοποίηση των ευθυνών. Διαφορετικά, μια χώρα θα δημιουργούσε χρέη σε βάρος των άλλων. Αυτό δεν γίνεται. Όποιος πληρώνει, πρέπει και να αποφασίζει. Ακόμη και οι συμπατριώτες μου οι Σουηβοί (σ.σ. περιοχή στη νότιο Γερμανία που οι κάτοικοί τους φημίζονται για την τσιγκουνιά τους) είναι τσιγκούνηδες μόνο με δικά τους χρήματα», λέει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξαλλη με Μπαρόζο Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Σταματήστε να εκβιάζετε τους Έλληνες!

Το 69% των Γερμανών μας θέλει εκτός ευρώ

Λεφτά υπάρχουν ως 20 Ιουλίου – Κίνδυνος για μισθούς συντάξεις – Απαιτούν να τηρηθεί το μνημόνιο για να δώσουν χρήματα οι εταίροι

Θυσιάζουν την Ελλάδα για το ευρώ

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι για χαλάρωση των όρων ετοιμάζει η τρόικα για την Ελλάδα;

Ως 800 εκατομμύρια ευρώ “σηκώνουν” οι Έλληνες κάθε μέρα

“Δεσμεύομαι για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε