Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο συνεργάτης Παπαδήμου για τις εκλογές: “Όσο υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης θα κυβερνούμε”

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα λάβει νέα μέτρα αν το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, κ. Σταυρόπουλου για το θέμα των εκλογών και ανοίγουν νέο κύκλο συζητήσεων για το πότε αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθεί το έργο της.

«Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης. Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, ούτε ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών» απάντησε με νόημα, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει απαραίτητα στον ορίζοντας της ως ημερομηνία λήξεως το τέλος Φεβρουαρίου!

Πέρα από το θέμα των εκλογών όμως ο κ. Σταυρόπουλος εξέφρασε την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει νέο πακέτο μέτρων αν και εφόσον χρειαστεί σε συνάντηση που είχε με Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως για να παρθούν νέα μέτρα απαιτείται νωπή λαϊκή εντολή!

«Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα. Ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου.

Ανάλογη δήλωση για τα μέτρα είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Καψής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τέλος ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε την κατάθεση έξι νομοσχεδίων μεταξύ των οποίων αυτά για την καθιέρωση πειθαρχικού δικαίου δημοσίων υπαλλήλων για καταπολέμηση διαφθοράς και την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε