Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο συνταξιούχος πυροσβέστης και υποψήφιος βουλευτής που άναψε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο Newsit: “Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κυβερνήσουμε”

Ο συνταξιούχος πυροσβέστης και υποψήφιος βουλευτής που άναψε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο Newsit: “Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κυβερνήσουμε”

– Εξηγεί στο Newsit πως οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή
– Ο Νίκος Χανιάς με επιστολή του στον ΣΥΡΙΖΑ λέει επίσης ότι: Eστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας”.
– Ανεξήγητη και ανήθικη η πράξη του, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
– Αφήνουν και αιχμές λέγοντας ότι είναι ύποπτο που άλλαξε γνώμη μέσα σε 5 ημέρες

Tο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, έγραψε μια επιστολή προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα στον οποίο μεταξύ άλλων τόνιζε ότι: “Eίμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας”. Eπίσης: “Τρέμω στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Ο κ.Χανιάς μίλησε στο Newsit και είπε ότι επιμένει στις απόψεις του και εξήγησε γιατί τα είπε όλα αυτά:

“Εδώ και 5 ημέρες την περασμένη Πέμπτη συγκεκριμένα έστειλα επιστολή στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τον κύριο Βίτσα η οποία έχει καθαρά πολιτικό περιεχόμενο. Και εξηγώ εκεί, όσο μπορούσα πιο διεξοδικά ότι διαφωνώ πολιτικά και αποχωρώ. Σημασία έχει ότι αυτά που δημοσιεύονται είναι μέρος της επιστολής αλλά καλύτερη εικόνα θα έχει κάποιος αν έχει το πλήρες κείμενο της επιστολής”.

Σε ότι αφορά στην επίμαχη φράση οτι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, λέω πιο πριν ότι εάν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ακουστούν οι απόψεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και για το ΣΥΡΙΖΑ λέω ότι έστω και μια ώρα κυβερνητικής θητείας είναι επικίνδυνο για τη χώρα και αυτό το λέω γιατί θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπαγιδευτεί στο εξής αδιέξοδο. Δηλαδή έχει δύο επιλογές, ή να πάει την επόμενη μέρα δηλαδή τη Δευτέρα εάν είναι κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους και να γυρίσει με την ουρά στα σκέλια και να πει ότι έρχομαι με ένα καλύτερο μνημόνιο που αυτο σημαίνει οτι απογοητεύει όλον αυτόν τον κόσμο που σήμερα ελπίζουν οτι πραγματικά θα ανακουφιστούν, το ένα ενδεχόμενο είναι αυτό και το δεύτερο είναι ότι υλοποιεί αυτα που λέει, δηλαδή ότι καταγγέλει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και αυτοματα εγώ πιστεύω πάμε σε ανακοπή.

Στην επιστολή επιχειρηματολογώ, όσο μπορώ στο πλαίσιο μιας επιστολής, και επειδή εγώ προσωπικά δε θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα κληθούν να απολογηθούν απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δε μου το επιτρέπει η συνείδησή μου, αποφάσισα να αποχωρήσω με ένα κείμενο καθαρά πολιτικό γιατί διαφωνώ. Και δε βλέπω το λόγο να σχολιαστεί αυτο αρνητικά γιατί εγώ έχω δει από το ΣΥΡΙΖΑ να φεύγουν οι πρόεδροι του κόμματος και να γίνονται υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και χίλια δύο άλλα.

Σε όσους σπεύσουν να αναρωτηθούν γιατί διαφωνεί τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Χανιάς ο ίδιος απαντά “εάν δείτε μετά την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος γίνεται στρογγυλοποιηση αρκετά της κατάστασης, δηλαδή προσπαθούν να πουν οτι είμαστε και με τη δανειακή σύμβαση για να παίρνουμε τα λεφτά και όχι στο μνημόνιο που μας δημιουργεί προβλήματα. Εγώ αυτό το βρίσκω άκρως αντιφατικό”.

Στο ερώτημα “εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία μπορεί να κυβερνήσει” ο κύριος Χανιάς απαντά “εγώ είμαι απόλυτα σίγουρος και οδηγηθήκα σε αυτη μου την απόφαση οτι οδηγούμαστε σε εθνικό αδιέξοδο με αυτή την επιλογή και απορώ πως κάποιοι σκέφτονται την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή και δε σκέφτονται από τη Δευτέρα και μετά”.

Στον κ.Χανιά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

“Μέχρι τις 05/06 συμμετείχε στις προεκλογικές μας εξορμήσεις και τώρα συνειδητοποίησε ότι δεν τον εκφράζει η πολιτική μας;” Αυτό λέει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση – απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην απόφαση του υποψήφιου βουλευτή, Νίκου Χανιά να αποχωρήσει από το κόμμα. (διαβάστε όλη την απάντηση)

Ο κ.Χανιάς είναι συνταξιούχος πυροσβέστης από τους πρωταγωνιστές στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007. Ηταν συνδικαλιστής, με το ΠΑΣΟΚ, αλλά προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΔ:Ο Τσίπρας πήγαινε στην ΓΑΔΑ ως διαδηλωτής και τώρα πάει ως λαϊκιστής

Κρήτη:Η… Γερμανική σκιά του Αλέξη Τσίπρα – Δείτε το βίντεο!

Αστυνομικοί προς Τσίπρα: θέλουμε τη στήριξή σας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε