Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγαμε σε δύο εκλογές κι εγώ γνώριζα τη λίστα άρα εκβίαζα

ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγαμε σε δύο εκλογές κι εγώ γνώριζα τη λίστα άρα εκβίαζα

– Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται για τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ
– Ο κ. Βενιζέλος αιφνιδίασε το πρωί την Βουλή ζητώντας να γίνει η ψηφοφορία με 4 κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο
– Νωρίτερα τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίο αποδέχθηκε πολιτικές αλλά όχι ποινικές ευθύνες
– Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες

Ο κ. Βενιζέλος αρχικά στην ομιλία του δήλωσε πως η χώρα επιτέλους σταθεροποιείται και πως το 2013 θα είναι το έτος της στροφής από την κρίση, ώστε η χώρα να επανέλθει στην ισοτιμιά μέσα στην ευρωζώνη.

Όπως σημείωσε για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος. Αλλά όπως σημείωσε πως οι δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας βρίσκονται σε πολύ μεγάλη νευρικότητα. Δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το μόνο που τους έχει μείνει είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ γιατι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε όρθιο στις εκλογές και ανέκομψε την πολιτική της εφόδου.

Εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης και τους κατηγόρησε πως είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στο φλερτ της βίας και των πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο στα ταξίδια του κ. Τσίπρα που από την Βραζιλία, η οποία δεν μας στήριξε στο ΔΝΤ για τη δόση, μέχρι τα σκαλοπάτια όπως είπε της γερμανικής κυβέρνησης με τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε.

Κατηγόρησε τον δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη αποκαλώντας τον δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως η αλήθεια έλαμψε με την ομολογία του Διώτη. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπάθησε να παραποιήσει τα δεδομένα και να του καταλογίσουν ποινικές ευθύνες, ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πολιτική σκευωρία ως ανώτερο στάδιο της πολιτικής.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, λέγοντας πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν σε δημοσιογράφους γνωστούς, λέγοντάς τους πως στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τα περιβόητα στικάκια, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως χάθηκε το usb και το cd και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο ήταν ο ίδιος. Μάλιστα κατηγόρησε ξανά τον δημοσιογράφο εννοώντας τον κ. Βαξεβάνη, λέγοντας πως ο “εκλεχτός του ΣΥΡΙΖΑ εκδότης δημοσιογράφος είχε άλλο στικάκι. Άρα κάποιος μοίραζε στικάκια”.

Με σαφή ειρωνική διάθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε με νόημα “μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητείοα μου στο υπουργείο Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;“.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε και εναντίον του κ. Διώτη, λέγοντας πως αν ο κ. Διώτης είχε επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσει το στικάκι ως πηγή πληροφοριών δεν έπρεπε να το αντιγράψει και δεν έπρεπε να το επισκοπήσει, ενώ σημείωσε πως ο κ. Διώτης είχε δηλώσει πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται.

Για την ενημέρωσή του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του όπως τον ίδιο δεν τον ενημέρωσε ο προκάτοχός του, δικαιολογώντας τη συγκεκριμένη ενέργεια λέγοντας πως το θέμα της λίστας ανήκει στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ και δεν είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργό.

Μάλιστα, υπεραμενόμενος των ενεργειών του, κάλεσε την αντιπολίτευση να δει τη λίστα των 54.000 ατόμων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που έχει στείλει ο ίδιος στη Βουλή. Δήλωσε επίσης πως στη λίστα που έστειλε εκείνος υπάρχουν μέσα οι εκδότες, οι επιχειρηματίες οι καλλιτέχνες όλο το κατεστημένο της χώρας.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική χυδαιότητα όταν υποστηρίζει πως ΄”πήγαμε σε δύο εκλογές και εγώ γνώριζα για τη λίστα. Άρα πίεσα, εκβίασα”!

Εν συνεχεία στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά στην πολιτική του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε να είμαι ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος κατά 110 δισεκατομμύρια ευρώ”, ενώ ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί “καταψήφισε σε χωριστή ονομαστική ψηφοφορία όταν προχωρήσαμε στην άρση τραπεζικού απορρήτου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπακωνσταντίνου: Έχω πολιτικές αλλά όχι ποινικές ευθύνες – Δεν αλλοίωσα εγώ την λίστα – Θα ήταν βλακώδες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε