Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ – Μητσοτάκης: “Παρωχημένος κι αναξιόπιστος ο Τσίπρας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κάλεσμα συστράτευσης στους νέους απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να πάει η Ελλάδα μπροστά. Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.

Μιλώντας στο Συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα «δεν χρειάζεται άλλους φυγόπονους «επαναστάτες» της κουκούλας και των μολότοφ, ούτε άλλα άβατα ανομίας επισημαίνοντας πως την Ελλάδα δεν θα την αλλάξουν οι ‘’δήθεν’’ και οι αλαζόνες.

«Οι ιδεοληπτικοί ινστρούχτορες θεωριών, που απέτυχαν παντού στον κόσμο. Η Ελλάδα θα αλλάξει από τη δική σας γενιά. Από τους νέους στα Πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι., τις σχολές μαθητείας. Από τους νέους, που εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Από όσους τολμούν να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Από τα παιδιά, που εργάζονται σε γραφεία, σε συνεργεία, σε χωράφια, σε οικοδομές. Από κάθε νέο άνθρωπο που αναλαμβάνει ευθύνες, προσφέρει και δημιουργεί, σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται. Γι’ αυτούς νοιαζόμαστε, αυτούς θέλω να εκφράσετε! Τις αγωνίες των πολλών. Τα όνειρα των πολλών. Τα σχολεία των πολλών. Τις δουλειές των πολλών. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας καλώ σήμερα σε συμπόρευση όλες τις νέες και όλους τους νέους. Τους καλώ να πυκνώσουν τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ. Και να συμμετέχουν και αυτοί στην καινούργια αρχή της Οργάνωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθύνοντας κάλεσμα ειδικά σε εκείνους που, όπως είπε, επλήγησαν πιο σκληρά από όλους από την κρίση και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκείνους που δοκιμάζονται πιο πολύ, που ασφυκτιούν βουλιάζοντας στο σημερινό τέλμα. Τα κορίτσια και τα αγόρια που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Τους νέους επιστήμονες που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους και βλέπουν το συριζαΐκό Κράτος να απομυζά το παρόν τους και να υποθηκεύει το μέλλον τους. Εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν επειδή στην πατρίδα έβρισκαν όλες τις πόρτες κλειστές. Εκείνους που αδυνατούν να κάνουν δική τους οικογένεια και ζουν εξαρτώμενοι από γονείς και παππούδες. Λέω με τόλμη και αίσθημα ευθύνης στους νέους: Ακούστε μας. Μιλήστε μας. Κάντε μας κριτική. Σπάστε τις προκαταλήψεις του χθες. Μην γίνεστε κληρονόμοι του διχασμού. Σφυρηλατήστε την ενότητα. Το αύριο, που έρχεται με ορμή, δεν θα μοιάζει με καμία άλλη περίοδο στο παρελθόν. Σε αυτό τον νέο κόσμο που δημιουργείται πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι. Ήρθε η ώρα μαζί να ξανακερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Μαζί να ξεμπλοκάρουμε την Ελλάδα. Μαζί να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την ΟΝΝΕΔ

Αναφερόμενος στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, αφού αναγνώρισε ότι «σήμερα πολλοί νέοι δεν θέλουν να ακούν για πολιτική», πρόσθεσε πως η νεολαία της χώρας μας ζει στην χειρότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση, στην εποχή της ανεργίας των νέων και του κανιβαλισμού της νέας γενιάς, και πως μέμφονται την πολιτική και τους πολιτικούς για αυτό. «Αλλά μόνο με τη συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα. Εσείς το ξέρετε αυτό. Για αυτό είστε εδώ και ορθώνετε ανάστημα. Λέτε ένα μεγάλο όχι στο ψέμα. Ένα αποφασιστικό όχι στο λαϊκισμό. Και συντάσσεστε με την Αλήθεια. Διότι μόνο η Αλήθεια δίνει προοπτική. Ζητάτε ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη. Όχι κομματικά προνόμια. Διεκδικείτε ευκαιρίες, όχι πελατειακές σχέσεις. Απαιτείτε αξιοκρατία και όχι ευνοιοκρατία. Λέτε ένα μεγάλο όχι στον εξισωτισμό προς τα κάτω. Επιδιώκετε τη δημιουργική χειραφέτηση. Λέτε όχι στην κρατική χειραγώγηση. Ζητάτε ελεύθερα πανεπιστήμια, ανταγωνιστική Παιδεία, σύγχρονα σχολεία. Λέτε όχι στα εκκολαπτήρια ιδεοληπτικού αυτισμού. Επιζητάτε πολυφωνία – και λέτε όχι στην προπαγάνδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο μεγάλο πρόβλημα της νέας γενιάς που είναι η ανεργία τονίζοντας ανάμεσα στ’ αλλά πως «η υποαπασχόληση, οι δουλειές με χαμηλές απολαβές και προοπτικές εξέλιξης, καθώς και αδυναμία πλήρους αξιοποίησης των ικανοτήτων τους, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων παιδιών στο εξωτερικό. «Η ‘’διαρροή εγκεφάλων’’, το Brain drain αποτελεί ένα κορυφαίο πρόβλημα, με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητά μας. Μπορούμε να την πετύχουμε. Με την αλλαγή του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, με όρους έξυπνης εξειδίκευσης και καινοτομίας. Προάγουμε και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Με δομικές μεταρρυθμίσεις δημιουργούμε ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον και εξασφαλίζουμε γόνιμο έδαφος για επενδύσεις. Δίνουμε κυρίως στους νέους την προοπτική και τα κίνητρα να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση. Να πάρουν ρίσκα. Να δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Γιατί η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% προσπάθεια. Έτσι ξεμπλοκάρουμε τις μεγάλες δυνατότητες της οικονομίας μας. Έτσι δημιουργούμε νέες ευκαιρίες, νέες δουλειές. Σπάμε τα στεγανά της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης. Σπάμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Και πορευόμαστε με τόλμη προς το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

“Εχθρός της νεολαίας ο Τσίπρας”

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν το συντομότερο» προσθέτοντας πως από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς από τον κ. Τσίπρα.

Μητσοτάκης: “Ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς Παιδείας τον κ. Μπαλτά και τον κ. Φίλη, πηγαίνοντας την Παιδεία μας 40 χρόνια πίσω; Ο πιο παρωχημένος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο πλέον αναξιόπιστος. Ο πραγματικός εχθρός των νέων κ. Τσίπρας”

«Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός. Με την πιο γερασμένη νοοτροπία όμως. Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις. Διότι ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να διανοηθεί να βάλει χέρι στο ταμείο αλληλεγγύης των γενεών για να πληρώσει συντάξεις σήμερα, σε βάρος των νέων αύριο; Ποιος πρωθυπουργός θα προστάτευε τους κομματικούς του πελάτες, στερώντας δουλειές και ευκαιρίες από τους νέους; Ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς Παιδείας τον κ. Μπαλτά και τον κ. Φίλη, πηγαίνοντας την Παιδεία μας 40 χρόνια πίσω; Ο πιο παρωχημένος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο πλέον αναξιόπιστος. Ο πραγματικός εχθρός των νέων κ. Τσίπρας.

Κάθε μέρα που παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, χάνονται ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Κάθε μέρα που καθυστερεί η υλοποίηση του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου, αργεί να ανακάμψει η οικονομία. Κάθε μέρα διαβρώνονται οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας μας. Και χωρίς Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, ισχυρούς θεσμούς, ανταγωνιστική Παιδεία, καμία νέα και κανένας νέος δεν μπορεί να προκόψει, δεν μπορεί να έχει προοπτική. Εκτός βέβαια από τους κρατικοδίαιτους διορισμένους Συριζαίους. Για τους υπόλοιπους δεν νοιάζεται ο κ. Τσίπρας. Καθόλου δεν στεναχωριέται που φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι μας στο εξωτερικό. Αντίθετα μάλιστα, κατά βάθος εύχεται να μη γυρίσουν. Διότι όποια και όποιος έφυγε, είδε τη διαφορά. Αντιλήφθηκε το διωγμό της ελληνικής νεολαίας από την ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τους θέλει πίσω. Διότι θα μιλήσουν, θα αντιδράσουν, θα κινητοποιηθούν, θα κομίσουν νέες ιδέες, θα ψηφίσουν. Για αυτό και δεν εισάγει στη Βουλή την πρότασή μας για ψήφο στους απόδημους Έλληνες. Για να προσπαθήσει να περιορίσει τη συντριβή του» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, φίλες και φίλοι είναι δεδομένη.

«Καμία κυβέρνηση δεν επιβίωσε με τη νεολαία απέναντί της. Όμως, αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Οι νέοι δεν περιμένουν. Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν. Το συντομότερο. Διότι όσο μένουν κρατάνε την δημιουργική Ελλάδα στην απομόνωση. Κρατούν τη νεολαία στο περιθώριο. Υπονομεύουν τις προοπτικές της νέας γενιάς για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς πελάτες τους. Για αυτό σας καλώ να πάρετε τη χώρα στα χέρια σας. Να παλέψετε για τη γενιά σας. Να διεκδικήσετε όσα σας αξίζουν. Να αναστρέψετε τη διολίσθηση της Ελλάδας στη μιζέρια. Και αυτά μόνο μέσα από την πολιτική μπορούν να επιτευχθούν. Την Πολιτική της αλήθειας. Την Πολιτική των πραγματικών δεδομένων. Και όχι την μικροπολιτική της αυταπάτης και του ασύστολου ψεύδους» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε