Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι 4 όροι του Βενιζέλου για να μείνει στην κυβέρνηση

Οι 4 όροι του Βενιζέλου για να μείνει στην κυβέρνηση

Μιλώντας στο συνέδριο των Περιφερειαρχών της χώρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση δεν είναι της ΝΔ, αλλά τρικομματική, που στηρίζεται στην κοινοβουλευτική δύναμη τριών κομμάτων.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας χθες στην Γραμματεία της ΚΟΕΣ ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι “το ζήτημα της Κυβέρνησης στο Συνέδριο θα τεθεί με όρους εθνικής ευθύνης και εθνικής στρατηγικής και όχι ως ζήτημα ανασχηματισμού μιας κάποιας Κυβέρνησης”.

“Ακούω την περιβόητη λογική της συνιστώσας “δεν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας”, “δεν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ”, προφανώς” πρόσθεσε και επισήμανε “Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά, είναι η γάτα! Η γάτα είναι επτάψυχη και το ΠΑΣΟΚ είναι επτάψυχο. Είναι ευφυής, ευέλικτη και είναι και χρήσιμη, πάρα πολύ χρήσιμη. Σώζει καταστάσεις, ζωές. Από ερπετά!” Και χρειάζεται μια γάτα η οποία θα αντιμετωπίσει και διάφορα πολιτικά ερπετά”. 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι “η Κυβέρνηση δεν είναι Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι Υπουργοί της οι προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, δεν εφαρμόζουν το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την τρικομματική συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης.

Σημείωσε τέλος ότι “δεν θέλουμε ούτε κομματικό ούτε διακομματικό κράτος, Θέλουμε θεσμούς που λειτουργούν” και προσδιόρισε τις τέσσερις κορυφαίες προγραμματικές προτεραιότητες λέγοντας:

1. Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα που απευθύνεται στους εταίρους μας, όχι στο εσωτερικό ακροατήριο για φτηνή δημαγωγία.
2. Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, αναπροσανατολισμός πόρων στην κοινωνική πολιτική και άρα και στο κοινωνικό Ταμείο, ανάδειξη της απόλυτης ανεργίας και της απόλυτης φτώχειας. Δεν θα αφήσουμε να κάνει παιχνίδι η Χρυσή Αυγή υποδυόμενη τον Ρομπέν των Δασών.
3. Εθνικό φορολογικό σύστημα. 
4. Η μετατροπή του συστήματος ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, της ρευστότητας, του ζητήματος της στήριξης των επενδύσεων, της στήριξης των νοικοκυριών, της ρύθμισης δανείων, των διαρθρωτικών αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων, με το μέλλον της ανάπτυξης.

Διαβάστε

Τα αρχεία στο στικάκι μίλησαν υπέρ του Βενιζέλου – Ποιοί το άνοιξαν!

Ντοκουμέντο NewsIt! Η έκθεση της Προανακριτικής για τις διαδρομές των αρχείων – Υπήρξαν παρεμβάσεις στη λίστα πριν φτάσει στην Ελλάδα
 

Πρόσκληση Βενιζέλου στον Κουβέλη

Σημίτης: Γιατί να πάω στο συνέδριο; Για να βγάζω φωτογραφίες;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε