Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι Ιταλοί θέλουν τον Μόντι

Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του 59% των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipr Marketing για την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Παρά τις πολεμικές και τις δυσκολίες που συνδέονται με την απελευθέρωση της αγοράς και την ψήφιση των επιμέρους νόμων των έκτακτων οικονομικών μέτρων, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός συνεχίζει να πείθει τους ιταλούς», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η δημοτικότητα του Μόντι ανερχόταν σε 62% αλλά μετά την δημοσιοποίηση των μέτρων στις 7 Ιανουαρίου έπεσε στο 52%, με το 38% των πολιτών να δηλώνει ότι «δεν έχει πεισθεί εντελώς από τις κινήσεις και τις επιλογές του νέου πρωθυπουργού». Στις 27 Ιανουαρίου όμως το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν το έργο του Μάριο Μόντι, ανήλθε σε 57%.

Οι υπουργοί με την υψηλότερη δημοτικότητα είναι η υπουργός Εσωτερικών, Άννα Μαρία Καντσελιέρι (55%), ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή συνεργασία, Αντρέα Ρικάρντι, με ποσοστό 53% και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πάσερα, με ποσοστό 52%.

Σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές, οι πολίτες δεν έχουν ακόμη «εξοικειωθεί» με τα ονόματα και τις αρμοδιότητες όλων των υπουργών που συνθέτουν την κυβερνητική ομάδα του τεχνοκράτη πρωθυπουργού και πρώην ευρωπαίου επιτρόπου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε