Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Οικολόγοι αποκλείουν προεκλογικές συνεργασίες

Οι Οικολόγοι αποκλείουν προεκλογικές συνεργασίες

Κλιμακώνουν την προεκλογική εκστρατεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ), με στόχο την αυτόνομη κάθοδό τους στις επερχόμενες εκλογές. Η συνεργασία με άλλα κόμματα, όπως αναφέρουν, μπορεί να επέλθει μόνο την επομένη των εκλογών και στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και συγκλίσεων.

Αποκλείοντας προεκλογικές συνεργασίες, προχωρούν, παράλληλα, με συναντήσεις και προσκλήσεις διαλόγου προς όλα τα κόμματα, στην προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου με στόχο την ισοτιμία των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο.

Την ανάγκη για ισοτιμία στην προβολή των κομμάτων ως όρο διαφάνειας, τόνισαν οι ΟΠ και με επιστολές που έστειλαν χθες στον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας διμερείς συναντήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννίτσης, σε σημερινή επικοινωνία με τους ΟΠ, δέχτηκε την άτυπη προς το παρόν συμμετοχή τους στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, μετά το Πάσχα, ενώ σήμερα, επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη.

Στις προτάσεις διαλόγου των Οικολόγων προς όλα τα κόμματα έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνία. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις χθες με την Λούκα Κατσέλη και σήμερα με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ενώ για την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε, σύμφωνα με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων η πρωτοβουλία του ηλεκτρονικού διαλόγου με τη χθεσινή διαδικτυακή σύνδεση με πολίτες και ομάδες πολιτών, η οποία ξεπέρασε τις πέντε ώρες.

Παράλληλα, από αύριο και μέχρι το Πάσχα, θα ξεκινήσουν καμπάνια άμεσης επικοινωνίας με τον κόσμο σε βιολογικές λαϊκές αγορές της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε