Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι “Παριζιάνοι” που εξόργισαν τον Πάγκαλο ξαναχτύπησαν – Κατέλαβαν για μια ώρα το Eλληνικό Προξενείο!

Οι “Παριζιάνοι” που εξόργισαν τον Πάγκαλο ξαναχτύπησαν – Κατέλαβαν για μια ώρα το Eλληνικό Προξενείο!

Οι Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι που εξόργισαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο την περασμένη εβδομάδα, κατέλαβαν για μια ώρα το Ελληνικό Προξενείο και παρέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης για τους μετανάστες απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο Νewsit  ο σύμβουλος τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Παρίσι κ.Αραβαντινός, μια ομάδα περίπου 25  Ελλήνων φοιτητών, οι ίδιοι που εξόργισαν την περασμένη εβδομάδα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, εισέβαλλαν στις 10.00 το πρωί στο Προξενείο.

Ήταν κόσμιοι και ήθελαν να παραδώσουν ψήφισμα συμπαραστασης για τους μετανάστες απεργούς πεινας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης. Μετά από παραμονή μίας ώρας και αφού συζήτησαν και με την Γενική Πρόξενο, Aικατερίνη  Κόϊκα, αποχώρησαν ειρηνικά.

Στο έντυπο που είναι γραμμένο στα γαλλικά, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι « η απεργία πείνας των 300 μεταναστών δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, αλλά την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνθήκη « Δουβλίνο ΙΙ», που μετέτρεψε την Ελλάδα στο «Calais» της Ευρώπης (αναφορά στο γαλλικό λιμάνι Pas de Calais, απέναντι από την Μεγάλη Βρετανία, όπου συνωστίζονται εδώ και χρόνια λαθρομετανάστες που θέλουν να διασχίσουν την Μάγχη για να περάσουν απέναντι).

«Απαιτούμε» λένε στο κείμενο, «την άμεση νομιμοποίηση των 300 εργαζόμενων χωρίς χαρτιά που κάνουν απεργία πείνας και την τακτοποίηση όλων των εργαζόμενων χωρίς χαρτιά».

«Απαιτούμε» προσθέτουν, «την κατάργηση του ‘Δουβλίνου ΙΙ’ που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους και μετατρέπει χώρες ολόκληρες σε χώρους αποθήκευσης ‘της μη επιλεγμένης μετανάστευσης’ με συνέπεια την ανάπτυξη κάθε είδους βίας και παραβάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος ο Πάγκαλος από το επεισόδιο με τους φοιτητές – Μιλά για τρομοκρατική παρέμβαση από Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε