Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι “Σάιλοκ” ζητούν τη λίβρα κρέατος του Ελληνα και καταστρέφουν τη Ευρώπη

Οι “Σάιλοκ” ζητούν τη λίβρα κρέατος του Ελληνα και καταστρέφουν τη Ευρώπη

«Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει χωρίς νέο όραμα». Με οκτώ λέξεις ο Πάπας Φραγκίσκος “έθεσε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων” και περιέγραψε το μεγάλο έλλειμμα της Ευρώπης. Το όραμα που σκότωσαν οι Σόιμπλε και λοιποί διαχειριστές της μιζέριας, της πρόταξης του εθνικισμού, των εθνικών εγωισμών και των φιλοδοξιών για κυριαρχία, αντί του ενιαίου, του συνολικού, του ευρωπαϊκού οράματος για μία ήπειρο της προόδου και της ευημερίας.

Οι στυγνοί διαχειριστές made in Germany, οι στενόκαρδοι και κοντόφθαλμοι πολιτικοί που προτάσσουν την εθνική ταυτότητα αντί της ευρωπαϊκής, που εργάζονται υπέρ των δικών τους συμφερόντων και σε βάρος των υπολοίπων Ευρωπαίων, είναι οι δολοφόνοι του οράματος των πατέρων της Ευρώπης, των ηγετών εκείνων που θέλησαν μία ενιαία Ευρώπη, γιατί αντιλήφθηκαν ότι όχι μόνο το αιματηρό παρελθόν, αλλά και το μέλλον αποζητά μία ενωμένη Ευρώπη για να κάνει το άλμα και να αφήσει πίσω έχθρες και μίση αιώνων, που τόσο πόνο, τόση οδύνη και θλίψη προκάλεσαν στους λαούς της Ευρώπης.

Κι΄ εκείνο που έχτιζαν με κόπους, θυσίες, παραχωρήσεις, ακόμα και εθνικής κυριαρχίας για πέντε δεκαετίες περίπου, χρειάστηκαν λιγότερα από δέκα χρόνια για να το γκρεμίσουν οι Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και λοιποί κοντόφθαλμοι πολιτικάντηδες της συμφοράς.

Δυστυχώς ότι και να πει ο Πάπας, ότι να επισημάνουν και άλλοι φωτισμένοι Ευρωπαίοι, δεν πρόκειται η Ευρώπη να μπει στις ράγες του κοινού μέλλοντος, αν δεν αλλάξουν οι νάνοι ηγέτες, που αντί οράματος και μεγαλοσύνης, αντί των ιδεωδών των ιδρυτών της, τα οποία είναι τα απαραίτητα υλικά για να κτίσουν το ευρωπαϊκό πεπρωμένο, κρατούν στα χέρια τους αριθμομηχανή και ζυγαριά ακριβείας, σαν μπακάληδες μιας άλλης εποχής.

Ακόμα χειρότερα, ως άλλοι “Σάιλοκ”, ζητούν τη λίβρα κρέατος του Ελληνα, του Ιταλού, του Πορτογάλου και οποιουδήποτε άλλου δεν βαδίζει στο δρόμο, που αυτοί ως άλλοι επικυρίαρχοι, για να μην πω κατακτητές, χαράσσουν.
Μόνο που δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι, πως χωρίς τον Ελληνα, τον Ιταλό, τον Πορτογάλο, δεν είναι παρά μία …χαψιά για τον Αμερικάνο, τον Κινέζο, τον Ινδό και ενδεχομένως το Ρώσο.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε