Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύσκεψη των τριών

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύσκεψη των τριών

Δείτε το σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Για λεονταρισμούς των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την συνάντηση των τριών αρχηγών και τις δηλώσεις των προέδρων της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι λεονταρισμοί Κουβέλη και Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, από τη στιγμή που έχουν ήδη συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν ελάχιστο αντίκρισμα. Τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για τα εργασιακά έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας παράλληλα στην ύφεση την ελληνική οικονομία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: “Τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες των εργασιακών σχέσεων αυτοί που τις έχουν ήδη διαλύσει και σκοπεύουν στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουν το έργο τους. Αυτοί που βρίσκονται απέναντι στην τρόικα δεν είναι οι κυβερνητικοί εταίροι, αλλά ο ελληνικός λαός που αγωνίζεται για την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο, και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση της προστασίας της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και την αναδιανομή του πλούτου”.

Επιμένουν στην άποψή τους περί «δήθεν αντιπαράθεσης- δήθεν διαπραγμάτευσης» περί τα εργασιακά θέματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, ενώ κάνουν λόγο για «άλλοθι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης σε δήλωσή του υποστήριξε: «Η τρόικα των πιστωτών, αναδεικνύοντας το κεφάλαιο των εργασιακών θεμάτων ως στοιχείο της δήθεν αντιπαράθεσης – δήθεν διαπραγμάτευσης, προσφέρει στην κυβέρνηση το απαραίτητο άλλοθι, που της επιτρέπει να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τη ζωή και την προοπτική μας».

Για συνέχιση του “θεάτρου σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει “γη και ύδωρ” στους τοκογλύφους” γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής με αφορμή την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.”Έτσι θα πάει η παράσταση μέχρι τέλους, μήπως και περισωθούν τα απο-κόμματα της εγχώριας τρόικα, που αύριο φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο του απόλυτου ξεπουλήματος της χώρας” καταλήγει η ανακοίνωση.

«Το μεγάλο πρόβλημα των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι το πώς θα επιβάλουν τη συνέχιση των εξοντωτικών μέτρων και μνημονίων διαρκείας στο λαό», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, με αφορμή τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.(Διαβάστε την είδηση)

Διαβάστε

Όλα στον αέρα μετά την εμπλοοκή στα εργασιακά – Α. Σαμαράς: “Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε