Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι απίστευτοι διάλογοι Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου

Οι απίστευτοι διάλογοι Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου

Ομηρικοί καυγάδες στην Προανακριτική μεταξύ του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνεχίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος της Προανακριτικής επιχείρησε να διακόψει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν συμπλήρωσε το 20λεπτο που έχει συμφωνηθεί για την εξέταση των μαρτύρων.Εκείνη την ώρα εξεταζόταν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης.

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: κύριε πρόεδρε δεν θα κάνω εξέταση με αυτόν τον τροπο θα σας καταγγείλω δημόσια και από κει και πέρα αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Ηρεμήστε

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαι πολύ ήρεμη. Είστε υπαίτιος και υπόλογος και θα λογοδητήσετε εκεί που πρέπει. Εφαρμόζετε πράγματα μονομερώς. Είχατε πει όταν έρθει ο Καπελέρης θα κάτσει και μια βδομάδα να τον εξετάζουμε.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Κάνετε επι 20 λεπτά ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ρωτάτε που είναι το γραφείο, η τουαλέτα ,το κομπιούτερ αν έχει email, αν έχει κινητό και laptop και τίποτα για την υπόθεση .

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα σας καταγγείλω δημόσια . Είστε υπαίτιος υπόθαλψης και συγκάλυψης. Εχετε αποκαλυφθεί, είστε εκτεθειμένοι στο πανελλήνιο.

Παναγιώτης Ρήγας, ΠΑΣΟΚ : Έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν πολιτική εκμετάλλευση και πολιτική αξιοποίηση της Επιτροπής. Δεν συμβάλουν σε τίποτα στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Θέλω να καταγράφει στα πρακτικά ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στη διάθεση της 25 λεπτά και δεν ρώτησε τίποτα ουσιαστικό

Ζωή Κωνσταντοπούλου: ούτε καν η προσφώνηση “κύριε πρόεδρε” δεν σας αρμόζει

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: ‘Εξεστιν

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τη λέξη ‘Εξεστιν να την πείτε εσείς που έχετε συνηθίσει να αναφέρεστε έτσι . Είστε χυδαίος.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται. Κύριε Δρίτσα θα κάνετε ερωτήσεις στον μάρτυρα;

Θόδωρος Δρίτσας
: Κάντε την επιτροπή ιδιοκτησία σας . Μετά από αυτή τη συμπεριφορά αρνούμαι να θέσω ερωτήματα. Αρνούμαι να συνεργήσω σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία. Να συνεχίσει η κ.Κωνσταντοπουλου και μετά εγώ

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Κύριε μάρτυς τελειώσαμε.

Θόδωρος Δρίτσας : Αυτό είναι πραξικόπημα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: θα απολογηθείτε δημοσίως

Επί της ουσίας της κατάθεσης Καπελέρη, ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ επανέλαβε όσα είχε πει και στην Επιτροπή Θεσμών στις 3-10-2012 αλλά και στους οικονομικούς εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ουδέποτε του έδωσε εντολή ελέγχου της λίστας. «Αν το είχε κάνει θα είχαμε ελέγξει τα πάντα. Μου έδωσε μόνο ένα χαρτί με 10 ονόματα για να ελέγξω το φορολογικό τους προφίλ» φέρεται να κατέθεσε.

Επίσης ο κ. Καπελέρης «κάρφωσε» τον κ. Παπακωνσταντίνου όταν αναρωτήθηκε με νόημα πως είναι δυνατόν από την μια ο πρώην υπουργός από τη μία να είχε επιλέξει να δώσει την λίστα Λιχτενστάιν για ελέγχους με επίσημο τρόπο – μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών και με πρωτοκόλληση – και από την άλλη να χειρίστηκε με ανεπίσημο τρόπο τη λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε
Ομηρικοί καυγάδες Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη ακόμα και στους διαδρόμους της Βουλής!

Μαρκογιαννάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε την Κωνσταντοπούλου μέλος της Προανακριτικής για να απαξιώσει το έργο της 

Εξηγήσεις καλείται να δώσει στην Προανακριτική το ΣΔΟΕ για τις καθυστερήσεις 

Κακός χαμός χθες στην Προανακριτική! – Μαρκογιαννάκης σε Κωνσταντοπούλου: Να μην σου πω καμιά κουβέντα! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε