Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Οι δανειστές δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»

«Οι δανειστές δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος για την διετή επιμήκυνση στην Ελλάδα, ακόμη κι αν στο Eurogroup της Δευτέρας δε ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει και συζητούν να της δώσουν δύο χρόνια περισσότερα για να βάλει τα οικονομικά της σε τάξη, δήλωσε ένας ο ευρωπαίος αξιωματούχος, φυσικά υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

“Δεν θα υπάρξει τυχαία ή προμελετημένη χρεοκοπία της Ελλάδας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, έστω κι αν δεν υπάρξει η απόφαση που αναμένεται τη Δευτέρα κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες.

“Είμαι σίγουρος πως όλοι θα λάβουν υπόψη το χρονοδιάγραμμα” και τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, επεσήμανε ο ίδιος. Και εκτίμησε πως ένας δεύτερος κύκλος διαπραγματεύσεων μπορεί να είναι απαραίτητος πριν από οποιαδήποτε απόφαση για την αποδέσμευση μιας δόσης βοήθειας που είναι ζωτικής σημασίας για την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τη Δευτέρα περιμένουμε πολιτική δήλωση – Ευρωπαίος αξιωματούχος: Θα χρειαστεί και άλλο Eurogroup!

N.Y.Times: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο – Τα αγωνιώδη δημοσιεύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Παίζουν τις καθυστερήσεις για την δόση με αστείες δικαιολογίες – Σαμαράς και Στουρνάρας από Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε