Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι ειδήσεις σήμερα [21/10] στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.
Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τραβούν το χαλί οι δανειστές». Η εφημερίδα γράφει ότι: «αναθεωρείται το έλλειμμα του 2015 την παραμονή των τελικών συζητήσεων για την αξιολόγηση! Επιπλέον 500.000.000 ευρώ. Βρέχει «βόμβες»! Σφίγγει ο κλοιός, παρότι όλοι βλέπουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

ΕΘΝΟΣ: «Ανασχηματισμός εξπρές από τον Τσίπρα». Η εφημερίδα σημειώνει: «στις Βρυξέλλες πήρε τις τελικές του αποφάσεις ο πρωθυπουργός. Επισπεύδονται οι αλλαγές στο κόμμα με εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή. Ολόκληρη η λίστα με τα ονόματα. Θέμα 24ώρων η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Το δραματικό παρασκήνιο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φόρο-σοκ για αγροτικά εισοδήματα». Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγάλες επιβαρύνσεις για 575.000 φορολογούμενους. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με έσοδα από γεωργικές δραστηριότητες θα πληρώσουν αυξημένους φόρους έως 69,23%».

ΕΣΤΙΑ: «Αφελληνισμός των επιχειρήσεων». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όλο και πιο συχνά εκπρόσωποι όλων των κλάδων επιχειρηματικότητος στην Ελλάδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απεθνικοποίηση ή την χρεωκοπία του ελληνικού επιχειρείν».

Η ΑΥΓΗ: «Πίεση Ντράγκι για το χρέος». Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τονίζει με τις συνήθεις προσεκτικές διατυπώσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης, κόντρα στην εκπεφρασμένη επιθυμία για αναβολή της συζήτησης από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Άλλη μια τρύπα στα νερά του Αιγαίου». Η εφημερίδα γράφει ότι: «άκαρπη η πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής με τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλώνονται σε συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Χωρίστηκαν στα δύο με τους «τέσσερις του Βίζεγκραντ» να επιμένουν στα τείχη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πληρώστε την εφορία με ακίνητα». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αφού οδήγησε σε αδιέξοδο τους φορολογουμένους, με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει διατάξεις που προβλέπουν την εξόφλησή τους μέσω της εκχώρησης των ακινήτων τους στο Δημόσιο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Γυρίστε την πλάτη στους πολιτικο-επιχειρηματικούς καβγάδες». Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η ΝΔ, μαζί με τους άλλους «συνεταίρους», του 3ου μνημονίου, έχουν συμφέρον η πολιτική αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στα ζητήματα της διαπλοκής, την οποία όλοι τους ευνοούν».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το καραβάνι βάζει όπισθεν». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η κυβέρνηση αναζητά τώρα οδό διαφυγής για να ξεπεράσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στην απόπειρα ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών. Χαμηλές προσδοκίες για την άμεση έναρξη διαλόγου με στόχο τη διευθέτηση του χρέους».

KONTRA NEWS: «Λύση για χρέος μαζί με την αξιολόγηση». Η εφημερίδα τονίζει ότι «απόφαση για τη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους, μέχρι το τέλος του χρόνου, απαίτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τους Ευρωπαίους εταίρους, διαμορφώνοντας μια ισχυρή συμμαχία, προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις των Γερμανών».

Οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πάγος από Μ. Ντράγκι». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «χάνεται η ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις για χαμηλότοκο δανεισμό. ΕΚΤ: «Είναι ακόμη νωρίς για συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE. Θέμα βιωσιμότητας του χρέους θέτει η Φρανκφούρτη και προειδοποιεί Αθήνα και Βερολίνο».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η Ελλάδα μένει πίσω». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι υψηλοί φόροι και κυρίως η αντιπαραγωγική δαπάνη των εσόδων καθηλώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδα που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της χώρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε