Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι ειδήσεις σήμερα [27/10] στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.
Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μαύρο του ΣτΕ στον νόμο Παππά!» Η εφημερίδα γράφει ότι: ««η διαδικασία δεν έγινε ποτέ» απεφάνθη το ακυρωτικό δικαστήριο με ψήφους 14-11! Τον σεισμό (της Ιταλίας) έδειχνε η ΕΡΤ την ώρα που ανακοινωνόταν η απόφαση-κόλαφος. Συντριπτική ήττα για την κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: «Σκηνικό πολέμου μετά την ετυμηγορία ΣτΕ». Η εφημερίδα σημειώνει: «με ψήφους 14-11 οι δικαστές ακύρωσαν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σφοδρή αντίδραση του Μαξίμου και προαναγγελία νέου νομοσχεδίου που θα προβλέπει προσωρινές άδειες έναντι τιμήματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Γκρεμίστηκε το «πραξικόπημα» Παππά». Η εφημερίδα γράφει ότι: «το Συμβούλιο της Επικρατείας με ψήφους 14-11 ανέτρεψε χωρίς αστερίσκους την απόφαση Τσίπρα-Παππά να κουρελιάσουν το Σύνταγμα. Προκλητική και αντιδημοκρατική επίθεση της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης».

ΕΣΤΙΑ: «Η «Εστία» εορτάζει τα 140 χρόνια της». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κάνε ό,τι μπορείς για να κάνεις ό,τι θέλεις», έγραψε κάποτε ο ποιητής μας Γιώργος Δροσίνης στην οικογένεια Κύρου, στην οποία παρέδωσε την «Εστία», την εφημερίδα η οποία εφέτος συμπληρώνει 140 χρόνια από τότε που είδε το φως της δημοσιότητος (1876-2016)».

Η ΑΥΓΗ: «Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές». Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το βαθύ κράτος είναι εδώ. Την τυφλή-μετωπική σύγκρουση με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία επέλεξε η πλειοψηφία (14-11) του ΣτΕ, με την πρωτοφανή ως προς την απολυτότητα και αυταρχικότητα απόφασή της περί αντισυνταγματικότητας του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δώρο του ΣτΕ στη διαπλοκή». Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά από μία συνεδρίαση-θρίλερ με έντονες αντιπαραθέσεις, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τίναξε στον αέρα όλες τις κυβερνητικές ενέργειες για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι δικαστές που είχαν θεωρήσει συνταγματικά τα μνημόνια και το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης για τα κανάλια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Άκυρος ο νόμος για τις άδειες». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «δεινή ήττα για την κυβέρνηση συνιστά η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ που επί της ουσίας ακυρώνει πλήρως το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Βαρύτατο πλήγμα για την κυβέρνηση, που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣτΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επικίνδυνες αποφάσεις στρατιωτικής έντασης». Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «καταλήχθηκε η σύνθεση των 4 πολυεθνικών ταγμάτων που θα αναπτύξει η λυκοσυμμαχία στα σύνορα με τη Ρωσία!. Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμέτοχος στη στήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η μεγάλη μέρα της τηλεόρασης». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το ΣτΕ ακύρωσε τον νόμο Παππά, δεν πέρασε το μαύρο. Βαριά πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, που αντέδρασε με πρωτοφανή επίθεση στη Δικαιοσύνη».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Όλοι στον…. ΑΕΡΑΑΑ!». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ««στον αέρα» το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών. «Στον αέρα» τα καουμποϊλίκια της Ν.Δ. για το ΕΣΡ. «Στον αέρα» το επιχειρηματικό τοπίο της τηλεόρασης».

KONTRA NEWS: «Πραξικόπημα 14 δικαστών δικαίωσαν τους νταβατζήδες σε βάρος του λαού». Η εφημερίδα γράφει ότι «χάνει το δημόσιο 255 εκατομμύρια! Πάλι την πλήρωσαν οι φτωχοί, που έχασαν τη μικρή βοήθεια που θα έπαιρναν».

VOICE: «Εκλογές=χάος». Η εφημερίδα σημειώνει ότι : «Κωνσταντίνος Μίχαλος- Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μιλάει για τις κρίσιμες εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική».

Οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστρέφει ο εφιάλτης». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «νέο κύκλο αναταράξεων στην Ελλάδα «βλέπουν» σημαντικοί ξένοι παράγοντες. Εκρηκτικό κοκτέιλ καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο δίμηνο».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Μαύρο» στο νόμο Παππά». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την πλήρη ακύρωση του νόμου Παππά και προάγγελο άμεσων πολιτικών εξελίξεων σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τον επίμαχο νόμο αντισυνταγματικό».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Νέο σοκ στα ακίνητα από τα κόκκινα δάνεια». Η εφημερίδα γράφει ότι «σημαντική επιδείνωση της αγοράς αναμένουν εκτιμητές του Real Estate – Το προηγούμενο σε Ιρλανδία και Ισπανία- «Βόμβα» για έσοδα και οικονομία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε