Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι εκτελωνιστές συμφερόντων και οι παντρεμένοι με τη διαφθορά

Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη Βουλή μεταξύ του Ε. Βενιζέλου και του Α. Τσίπρα με αφορμή το PSI αλλά και τα δάνεια των πολιτών

“Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιλαμβάνομαι να εξυπηρετούνται συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων” είπε ο Ε. Βενιζέλος και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα πως μπορεί να είναι εύλογο το ενδιαφέρον του για τους δανειολήπτες, όμως αναρωτήθηκε “τι τον κάνει να ενδιαφέρεται περισσότερο από μένα” για να συμπληρώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο την ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος επέλεξαν τον μη δημοφιλή δρόμο των δύσκολων αποφάσεων.

Ο υπουργός οικονομικών θύμισε πως ήδη υπήρξε ρύθμιση για τους δημόσιους υπάλληλους ώστε να μην ξεπερνάει τα 4/10 του μισθού τους η μηνιαία δόση αν υπάρχει επιπλέον εισόδημα ή τα 3/10 εαν υπάρχει μόνον ένας μισθός, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων ανέφερε πως ήδη έχουν ρυθμιστεί 700.000 δάνεια όμως δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια ρύθμιση ανάλογη του Δημοσίου Τομέα καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τη γνωστή παροιμία “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα” για να απαντήσει στην επίθεση Βενιζέλου κάνοντας λόγο για αθλιότητα.
“Ο καθένας γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη της εγκαθίδρυσης της διαπλοκής” συνέχισε ο κ. Τσίπρας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “δεν παντρευτήκαμε τη διαπλοκή” και απαντώντας στα περί “εκτελωνιστών συμφερόντων”.

Διαβάστε επίσης:
Καρατζαφέρης: να μπορούν οι πολίτες να πυροβολούν τους ληστές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε