Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι πιέσεις, οι αρνήσεις και τα ναι στον Παπανδρέου

Οι πιέσεις, οι αρνήσεις και τα ναι στον Παπανδρέου

Αναστάτωση επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς η διαδικασία επιλογής των 13 υποψηφίων Περιφερειαρχών σκοντάφτει στη φιλοδοξία των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών να παραμείνουν στη κεντρική πολιτική σκηνή και να μην μεταπηδήσουν στην Αυτοδιοίκηση.

Η ένταση έχει ανέβει ακόμη περισσότερο μετά τις «αρνήσεις», τα «ναι μεν αλλά…» και τα «αφήστε με να το σκεφτώ Πρόεδρε» που εισέπραξε χθες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Κατερίνα Μπατζελή, τον Γιάννη Μαγκριώτη, τον Απόστολο Κατσιφάρα, τον Πάρι Κουκουλόπουλο, τον Μιχάλη Τιμοσίδη και την Άντζελα Γκερέκου στους οποίους πρότεινε να είναι υποψήφιοι για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ιονίων Νήσων αντίστοιχα.

Το επικοινωνιακό σκηνικό που στήθηκε χθες την ώρα που διεξαγόταν το Πολιτικό Συμβούλιο δεν δημιούργησε τίποτε άλλο από αναστάτωση.

Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρισθεί -μετά από έντονες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο παρασκήνιο-  εντός των προσεχών ωρών, καθώς την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να ανακοινώσει επίσημα τους υποψήφιους Περιφερειάρχες του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός να σημειωθεί ότι φέρεται έντονα ενοχλημένος από τη στάση των στελεχών τα οποία συνάντησε, ενώ στο πλαίσιο της έντονης διαμάχης που έχει ξεσπάσει στο περιβάλλον του και την Ιπποκράτους οι μεν επιρρίπτουν ευθύνες στους δε, για το ποιος οργάνωσε αυτές τις συναντήσεις οι οποίες είχαν αυτό το αρνητικό επικοινωνιακά αποτέλεσμα που εξέθεσε τον πρωθυπουργό στα μάτια της κοινής γνώμης.

Πάντως όσον αφορά τον δήμο Αθηναίων η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» και για τον δήμο Πειραιά η υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο οποίος όμως έχει θέσει βέτο να μην είναι παράλληλα υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο νυν νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός με τον όποιο δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε