Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Οι πολίτες μας έστειλαν τον λογαριασμό” – Κριτική σε Βενιζέλο στην Οργανωτική Επιτροπή

“Οι πολίτες μας έστειλαν τον λογαριασμό” – Κριτική σε Βενιζέλο στην Οργανωτική Επιτροπή

Σε προτάσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, εν όψει και του Συντακτικού Συνεδρίου αλλά και έπειτα, καθώς και σε αποτίμηση των πολιτικών και των επιλογών της παράταξης, αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, μετά την ομιλία του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ εκείνων που έλαβαν τον λόγο, ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επανέλαβε τη θέση του για απόσυρση της στήριξης του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση και τη δημιουργία ενός συλλογικού Κέντρου Καθοδήγησης «που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη» για μια νέα πορεία.

Σαφείς αιχμές για «προσωπικές» στρατηγικές στελεχών του κόμματος άφησε ο Θάνος Μωραΐτης, αναφέροντας ότι βλέπει στελέχη «να συμπεριφέρονται αλαζονικά και να νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους». Επιπλέον, ανέφερε ότι στο συνέδριο είναι όλα ανοικτά.

Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μέσα στην κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις, εξέφρασε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Η συμμετοχή στην κυβέρνηση επιβάλλει την ύπαρξη ισχυρού κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας», υποστήριξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο ίδιος μίλησε για «καρτέλ» που, όπως είπε, αποτελείται από τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «από διαφορετικές οπτικές στοχεύουν στα ίδια πράγματα».

Κάνοντας αποτίμηση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, η Θεοδώρα Τζάκρη εκτίμησε ότι ο λαός απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ γιατί σύρθηκε, όπως είπε, από εγχώρια και εξωχώρια συμφέροντα και παραδόθηκε σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. «Μπήκαμε σε μια κυβέρνηση όπου ο Αντώνης Σαμαράς κινείται ως κυρίαρχος κι εμείς ως επικυρωτές της πολιτικής του» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.

«Οι πολίτες μάς έστειλαν τον “λογαριασμό”, αντέδρασαν στην αδράνεια και την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί το σπίτι του», ανέφερε η Τόνια Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας την ανασύσταση της παράταξης ως «στοίχημα της επιβίωσης της δημοκρατίας» και «αναγκαιότητα για να βγάλουμε ομαλά τη χώρα από την κρίση». Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει «να βάλουμε διαχωριστικές γραμμές, να πούμε ξεκάθαρα το όραμα για τη νέα Ελλάδα».

Να υπάρξει γενναία αυτοκριτική, χωρίς όμως «αυτομαστιγώματα», καθώς επίσης και διακριτές πολιτικές σε επιμέρους θέματα και ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα για μια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική παράταξη, ζήτησε εν όψει του συνεδρίου, η Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε 10 λεπτά δεν άντεξε!

 

Βενιζέλος: Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στο φορολογικό

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε