Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι πολλές λίστες συγκαλύπτουν παρά αποκαλύπτουν τους εγκληματίες

Οι πολλές λίστες συγκαλύπτουν παρά αποκαλύπτουν τους εγκληματίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2012 | 12:05

Την άκριτη διάχυση λιστών ως επικίνδυνο φαινόμενο που επιφέρει αποτελέσματα συγκάλυψης εγκληματικών ενεργειών παρά αποκάλυψης, στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού με θέμα τη λειτουργία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις αρχές του 2011 εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών το ερώτημα αν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματα και η Αρχή Προστασίας απάντησε τότε ότι μπορεί (με κάποιες ειδικές προϋποθέσεις για εκείνους που απεβίωσαν).

Άρα λοιπόν -εξήγησε ο κ. Ρουπακιώτης- η Αρχή Προστασίας έρχεται να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα, αλλά όχι από την άλλη να δίνει πρόσχημα για να μην αποκαλύπτονται εκείνοι που διέπραξαν εγκληματικές πράξεις όποιας μορφής, όποιοι κι αν είναι.

«Σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία πρέπει οι πάντες να ελεγχθούν, αλλά από αυτή την επιταγή, η οποία διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, δεν μπορούμε να περάσουμε στο άλλο άκρο και με σπερμολογίες με ανώνυμες καταγγελίες, με διάχυση λιστών, να σπιλώνουμε. Η επιταγή είναι να αποκαλυφθούν οι πάντες χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Η αντίστοιχη ισοδύναμη επιλογή, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους νομιμότητας, είναι να διασφαλίσουμε προσωπικότητες και δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να διαχέονται λίστες και να υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων, μάλιστα, που έδωσαν αγώνα κατά της δικτατορίας και μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν αυτές οι λίστες, κάποιοι ανωνύμως θέλουν να τους σπιλώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι με αυτή τη διάχυση λιστών επιτυγχάνεται το αντίθετο από εκείνο που επιδιώκουν κάποιοι υποτίθεται να αποκαλυφθεί: Επιτυγχάνεται η κάλυψη, η συσκότιση. «Όσο περισσότερες λίστες διακινούμε τόσο καλύπτονται οι πραγματικοί υπαίτιοι διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διαχείριση δημοσίου χρήματος είτε διάπραξης άλλων εγκλημάτων», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταθέτουν για τη «λίστα Λαγκάρντ» Βενιζέλος-Σαχινίδης

Πολλά κρίνονται για ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο