Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι βουλευτές ορθώνουν (ξανά) ανάστημα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το ομαδικό πυρ από τους βουλευτές, όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τα δυο μεγάλα κόμματα, λένε κάποιοι οδήγησε σε ανατροπή.

Οι βουλευτές που αντέδρασαν στη “λύση Πετσάλνικου” μετριούνται σε δεκάδες. Στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το δημοψήφισμα και ύστερα και από την απαίτηση για αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου και δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας όρθωσαν και πάλι ανάστημα.

Οι προειδοποιητικές βολές ξεκίνησαν απ’ το πρωί χθες, όταν άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα πως ο επόμενος πρωθυπουργός δεν θα ήταν ο Λ. Παπαδήμος, αλλά ο Φ. Πετσάλνικος.

Η γνωστή “τρόικα” του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δράση. Πρώτα με τηλεοπτική δήλωση του Γ. Ραγκούση και ύστερα με γραπτή της Α. Διαμαντοπούλου τα στελέχη έστειλαν το μήνυμα:
Πρέπει να είναι άνθρωπος κύρους εντός και εκτός Ελλάδας, τεχνοκράτης

Κάποιοι μίλησαν αμέσως για “φωτογραφία” στην περιγραφή του Λ. Παπαδήμου. Ωστόσο αυτή ήταν … μόνο η αρχή. Όταν άρχισε να γίνεται ολοκάθαρο πλέον πως το Μαξίμου πρότεινε τον Φ. Πετσάλνικο επί σειρά ετών συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου σε διάφορα υπουργεία η Κοινοβουλευτική Ομάδα που ήδη έβραζε άρχισε να … κοχλάζει.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και φάνηκε και από τις εκφράσεις.
“Γιατί επελέγη ο άνθρωπος του Παπανδρέου; Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;” έλεγαν βουλευτές. Κάποιος φέρεται να είπε: “Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Παπανδρέου;”. Βουλευτές του κόμματος προχώρησαν κι άλλο: πήγαν απευθείας στη Ρεγγίνα Βάρτζελη, τη διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησαν να μην είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος ο νέος πρωθυπουργός.

Ωστόσο και αυτή τη φορά οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στα μεσαία και αριστερά έδρανα. Έβραζαν και τα δεξιά.
Όπως και στην περίπτωση της κίνησης των (τουλάχιστον) πέντε βουλευτών που απαίτησαν την περασμένη εβδομάδα τη συμμετοχή της Ν.Δ. σε κυβέρνηση συνεργασίας, έτσι και χθες έγινε… παρέλαση στο γραφείο του Κ. Τασούλα, του γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποιοι μιλούν για 10 άτομα που πήγαν στο γραφείο του στη Βουλή, άλλοι περιορίζουν τον αριθμό στα … γνωστά πρόσωπα, τους κυρίους Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Αντώναρο, Σπηλιωτόπουλο, Χατζηδάκη και Βλάχο, άλλοι όμως πολλαπλασιάζουν τον αριθμό και μιλούν για 23 άτομα.
“Έτσι θα ρίξουμε τον Παπανδρεϊσμό” είπε κάποιος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που απειλούν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής των μέχρι σήμερα πρόεδρο της Βουλής.

Όπως και να ‘χει για δεύτερη ή τρίτη φορά μέσα σε μερικές ημέρες οι βουλευτές έδειξαν ότι δεν περιμένουν απλά … τα νέα.

Διαβάστε επίσης:
Το αντάρτικο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οδήγησε στον Παπαδήμο;

“Προειδοποιητικά” παράπονα βουλευτών της ΝΔ για τον Φ. Πετσάλνικο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε