Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την “επόμενη μέρα”

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την “επόμενη μέρα”

Η αλλαγή ηγεσίας του κόμματος, οι προτεραιότητές του και οι εκλογές. Τι λένε τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον ραδιοσταθμό Flash η πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Αθηνών του κινήματος Λούκα Κατσέλη.

Η κ.Κατσέλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό ερώτημα και η βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ τώρα. Θα είναι σε μερικούς μήνες. Αυτό που προέχει τώρα είναι να ανοίξουμε μια οργανωμένη συζήτηση για το πώς θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και με ποια ατζέντα και με ποια πολιτική. Επομένως, αυτό προέχει, και μετά να δούμε αφού αποφασίσουμε, ποιες είναι οι 3-4 παρεμβάσεις για τις οποίες θα καλέσουμε τον κόσμο να μας ψηφίσει, να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος να εκφράσει αυτές τις επιλογές”.

«Με την προϋπόθεση ότι έχουμε μια κυβέρνηση σταθερή, και έχουμε αυτή τη στιγμή εθνικής σύμπραξης, μπορούν να αρχίσουν και οι διεργασίες στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ο πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Και πρόσθεσε: “Με ψυχραιμία όμως και σύνεση, χωρίς να υπάρχει απαξίωση στελεχών και κυρίως του προέδρου του κινήματος. Επομένως με ένα ορθολογικό τρόπο να ξεκινήσουμε να συζητάμε τα προγραμματικά μας εντός του ΠΑΣΟΚ, γιατί το να συζητάμε μόνο για πρόσωπα χωρίς προγραμματικό λόγο δεν έχει κανένα νόημα».

Τάχθηκε επίσης, εναντίον της διαρχίας: «Χρειάζονται καθαρές λύσεις, όσον αφορά την ηγεσία ενός πολιτικού κινήματος. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες για την φυσιογνωμία του κινήματος πολύ σύντομα. Δηλαδή τι θέλουμε να πετύχουμε, για να αλλάξουμε την χώρα μας».

Ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε στο ραδιοσταθμό Flash πως το κόμμα πρέπει να αλλάξει και όνομα και συμπλήρωσε: «Η μοναδική λέξη που αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βάλει στο λεξιλόγιό του και στη νέα του ονομασία πια, αν θέλει να υπάρχει, αν και νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ πια στην κοινωνία έχει ταυτιστεί με μια πολύ σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και όνομα, είναι η λέξη αντίσταση. Αντίσταση σε ό,τι έρχεται, αντίσταση σε ό,τι πάει να γίνει. Συζητάω με τον κόσμο και βλέπω ότι ο κόσμος πια έχει γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ αυτό, το σημερινό ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004».

Στον ραδιοσταθμό Flash ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης σημείωσε πως πρέπει να αποφευχθεί η ονοματολογία « εν είδει» καλλιστείων και πρόσθεσε: «Για μένα η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός. Το βασικό θέμα για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι, αν υπάρχει το πολιτικό και ιδεολογικό κοινό περιεχόμενο για να εξασφαλίσει αυτήν την ενότητα. Διότι αν δεν υπάρχει, εγώ λέω πολύ ξεκάθαρα. Όπως ξέρετε, τα αντρόγυνα που δεν τα πάνε καλά κάποια στιγμή χωρίζουνε και καλό είναι να γίνει και ένας συναινετικός χωρισμός. Το λέω αυτό για να βάλω το θέμα της ενότητας σε μια σωστή βάση».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης υπογράμμισε στον ίδιο ραδιοσταθμό πως «για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ μια αξιόπιστη πρόταση, δύναμη εξουσίας, οδεύοντας προς τις εκλογές είναι λογικό ότι πρέπει ν’ ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος σε σχέση με τα νέα δεδομένα τα οποία ανεδείχθησαν την τελευταία διετία. Και αυτό αν θέλετε διαφοροποιεί και την παρέμβαση που κάνουμε εμείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβουλεύει τον Γ. Παπανδρέου η οικογένεια του

Η τρόικα βγάζει… πρόεδρο

Αηδιάζει ο Πάγκαλος με τα καλλιστεία ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση του Γιώργου στους «αχάριστους»

«Διάσπαση ή διάλυση» το δίλημμα του ΠΑΣΟΚ – Τι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου

Ραγκούσης: “Μόνοι μας πυροβολήσαμε τα πόδια μας!”

Διαμαντοπούλου: Ενότητα με όποια θυσία χρειαστεί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε