Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οι υπουργοί δεν πήγαν Βουλή αλλά πήγαν… παρέλαση

Οι υπουργοί δεν πήγαν Βουλή αλλά πήγαν… παρέλαση

ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ… έκαναν και πάλι οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης από την Βουλή προφανώς για να πάνε… στην παρέλαση.

ΔΥΟ(!) μόνο από τις 20 επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών που ήταν για σήμερα στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλευτικού έργου ήταν αυτές που τελικά «ευτύχησαν» και συζητήθηκαν. «Τυχεροί» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσιώτη που «είδαν», αντίστοιχα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, να τους «καταδέχονται» και να έρχονται στην Ολομέλεια και να τους απαντούν στις επίκαιρες ερωτήσεις τους.

Αντίθετα ακυρώθηκαν πέντε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών προς τον υπουργό Παιδεία Νίκο Φίλη λόγω «απουσίας του υπουργού στο εξωτερικό». Επίσης, πέντε επίκαιρες ερωτήσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, τέσσερις προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και άλλες τέσσερις προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπως και μία προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγλύης Γιώργο Καντρούγκαλου ακυρώθηκα «λόγω κολλήματος υπουργού» όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύον Αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Κουράκης, ενώ μια επίκαιρη ερώτηση δεν απαντήθηκε λόγω «αναρμοδιότητας του ερωτώμενου υπουργού».

Αυτό το νέο υπουργικό «σνομπάρισμα» των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών στο κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκάλεσε το καυστικό σχόλιο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, που ήταν ένας από τους άτυχους ερωτώντες βουλευτές, που είπε στον προεδρεύοντα της Βουλής πως «αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και μας προσβάλει όλους. Θα πρέπει να δούμε στην ΔτΠ τι θα κάνουμε με αυτή την απροθυμία των υπουργών να έρχονται στην Βουλή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών. Εάν δεν ήταν σήμερα, ο πάντα συνεπείς αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα είχε αναβληθεί. Αυτή η εικόνα μας ντροπιάζει όλους. Εάν είναι συνεχιστεί ας τον καταργήσουμε…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε