Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οκτώ στους 10 Έλληνες δεν ήθελαν δημοψήφισμα

Η πρόταση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα τάραξε τόσο τις αγορές, όσο και τους πολίτες από ό,τι δείχνουν δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα της MARC για το “Έθνος” 8 στους 10 Έλληνες και για την ακρίβεια το 76,3% θεωρούν ότι η ιδέα για δημοψήφισμα ήταν λανθασμένη και μόλις το 18,6% σωστή. Το 5,1% “δεν απαντά”.

Ως προς το αν θα ψήφιζαν σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, το 46,9% λέει όχι και το 43% λέει ναι, ενώ “δεν ξέρω” απαντά το 10%. Δηλαδή οι μισοί Έλληνες σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα δεν θα πήγαινε καν να ψηφίσει.

Από αυτούς που θα πήγαιναν να ψηφίσουν το 41,8% λέει ότι θα έδινε θετική ψήφο στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ενώ το 38,9% θα την καταψήφιζε. Ένα ποσοστό 15,9% δηλώνει αναποφάσιστο και το υπόλοιπο 2,6% δεν απάντησε.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων – και αυτών που θα πήγαιναν και αυτών που δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν τελικά – υπερισχύει η αρνητική ψήφος με ποσοστό 44,7%, ενώ υπέρ της συμφωνίας θα ψήφιζε το 27,7%. Ποσοστό 15,8% δηλώνει αναποφάσιστο, 4,4% λευκό ή άκυρο και 7,4% δεν απάντησε.

Σχετικά με το ποιο προβλέπουν ότι θα ήταν το αποτέλεσμα, το 55% απαντούν ότι θα κέρδιζε το “όχι” στη συμφωνιά των Βρυξελλών, το 23,3% λέει ότι θα κέρδιζε το “ναι” και 21,6% απαντούν ότι “δεν ξέρω”.

Διαβάστε επίσης:
Η ώρα της εθνικής ευθύνης για τον Αντώνη Σαμαρά

Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Οι εκλογές τον Δεκέμβρη μας στέλνουν στη δραχμή;

Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές  

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε