Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολάντ: Για μένα η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης – Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Χωρίς ερωτήσεις τελείωσε η κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο ανδρών
– Ολάντ: Πρέπει να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού
– Στα γαλλικά η πρώτη τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού
– 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο
– Έφτασε λίγο πριν τις 11:30 στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Αντώνης Σαμαράς
– “Έσπασε ο πάγος στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας” γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ

ΩΡΑ 12:36 (Αντώνης Σαμαράς) Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Επαναλαμβάνω ότι οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός και δε θέλουμε να εξαρτώμαστε από δανεικά. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη για να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΩΡΑ 12:35 (Αντώνης Σαμαράς) Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Γάλλο πρόεδρο και να συζητήσουμε τις κοινές προοπτικές. Κάποιοι ποντάρουν ότι η Ελλάδα δε θα τα καταφέρει. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα μείνει στην ευρωζώνη και θα παίξει το ρόλο που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση

ΩΡΑ 12:32 (Αντώνης Σαμαράς) Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε που μας δεχτήκατε. Εκφράζω στο γαλλικό λαό τις ευχές του ελληνικού λαού για την επέτειο της απελευθέρωσης του Παρισιού

ΩΡΑ 12:31 (Φρανσουά Ολάντ) Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν τίθεται πια θέμα για την Ελλάδα και την ευζώνη. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις και από τις δυο πλευρές. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Επιθυμία μας είναι να φτάσει το πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τέλος, αναγνωρίζοντας και το τι μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός.

Λίγα λεπτά πριν από τις 11:30 (ώρα Ελλάδας) το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού πέρασε την πύλη των Ηλυσίων Πεδίων. Στα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου, τον περίμενε ο Φρανσουά Ολάντ. Στη Γαλλία, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει στρατιωτικές τιμές, όπως στη Γερμανία.

Οι δυο ηγέτες αφού έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες, πέρασαν στο εσωτερικό για την προγραμματισμένη συνάντηση.

Το κλίμα φαίνεται πως αρχίζει και γίνεται πιο θερμό για τη χώρα μας αφού Μέρκελ και Ολάντ αποφάσισαν ουσιαστικά να περιμένουν την έκθεση της τρόικας ώστε να κρίνουν την Ελλάδα εκ του αποτελέσματος. Μέχρι τότε, οι δυο αρχηγοί σκοπεύουν να σταματήσουν τις πιέσεις προς την Αθήνα. Ωστόσο αυτό που διαμηνύουν διαρκώς είναι η τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.

Στην Ευρώπη επικρατεί… πυρετός διαβουλεύσεων, όχι μόνο για το ελληνικό ζήτημα αλλά γενικότερα για την κρίση στην ευρωζώνη. Μέρκελ-Ολάντ άνοιξαν το… χορό των κρίσιμων συναντήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει τη σκυτάλη ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν τα τετ α τετ Μέρκελ-Μόντι στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου και Μόντι-Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με άλλο… αέρα στα Ηλύσια Πεδία ο πρωθυπουργός

Αλλαγή κλίματος; Πάνω από 3 ώρες έμεινε ο Α. Σαμαράς στην Καγκελαρία! – Μέρκελ: Σου δίνω χρόνο – Έχω πειστεί ότι προσπαθείτε!

Lieber Antonis! – Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες! – ΦΩΤΟ

Πριν τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Ολάντ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε