Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολάντ για Τσίπρα: Αν ήταν πρωθυπουργός, θα τον έβλεπα

Ολάντ για Τσίπρα: Αν ήταν πρωθυπουργός, θα τον έβλεπα

«Με τον ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, στη φάση αυτή δεν δύναμαι να τον συναντήσω» είπε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας για την… πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ και ο νέοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ έριξε… πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα, αρνούμενος να κάνει δεκτό το αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση.

«Αν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, το αίτημά του αυτό θα είχε γίνει δεκτό», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σχετικά με το αίτημα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τον συναντήσει.

Οι δηλώσεις Ολάντ έγιναν στο περιθώριο των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις οποίες μίλησαν και για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Με τον κ. Γιούνκερ συνομιλήσαμε και για το μέλλον του Eurogroup» διευκρίνισε ο Φρανσουά Ολάντ, εξηγώντας ακόμη ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τον ενημέρωσε κατά τις συνομιλίες τους σήμερα «για την προσέγγιση, που κάνει, για την τωρινή συγκυρία ενώ συγχρόνως του παρείχε πληροφορίες για την κρίση στην Ελλάδα».

«Με διαφώτισε πάνω σε έναν αριθμό θεμάτων», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι «προς το παρόν πρόκειται για κρίση πολιτική», προσθέτοντας ότι «υπήρξε νέα καμπή, με διάσταση αβεβαιότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσίπρας στο CNBC: Το ευρώ το θέλουμε, τη βάρβαρη λιτότητα όχι (VIDEO)

Επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους – Πουθενά οι λέξεις ακύρωση ή κατάργηση του μνημονίου

23,8% και πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Πόρτα της Μέρκελ στον Τσίπρα: “Η καγκελάριος συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών”

Δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ 25%

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε