Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Όλι Ρεν: Καμία διαπραγμάτευση για κατώτατο μισθό και μετενέργεια

Όλι Ρεν: Καμία διαπραγμάτευση για κατώτατο μισθό και μετενέργεια

Όσα υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου δεσμεύουν και την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά απάντησε ο κοινοτικός επίτροπος σε ερώτηση του Νίκου Χουντή.

Ο Όλι Ρεν αρνήθηκε κάθε διαπραγμάτευση της μετενέργειας και των κατώτερων μισθών, με το επιχείρημα ότι αυτό είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ότι η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ οφείλει να το εφαρμόσει.

Αυτή ήταν η απάντησή του σε ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής σχετικά με τις «ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι θα θέσουν προς επαναδιαπραγμάτευση το θέμα της μετενέργειας και της αποκατάστασης της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του τόνιζε ότι «αυτή η ρύθμιση, που υπονομεύει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει ήδη προκαλέσει την άρνηση των εργοδοτών να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις, γεγονός που οδηγεί αυτόματα στη μείωση των μέσων μισθών κατά 20%-40% περίπου» και ρωτούσε την Επιτροπή αν προτίθεται να συνεργαστεί με την όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές προκειμένου να καταργηθούν οι ανωτέρω διατάξεις.

Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, αμφισβήτει ότι τα τρία πολιτικά κόμματα είχαν δεσμευθεί για την επαναφορά των κατώτερων μισθών και της μετενέργειας και επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ζητώντας μάλιστα την πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων.

«Ο ισχυρισμός του Αξιότιμου Μέλους του Κοινοβουλίου ότι όλα τα πολιτικά κόμματα τάσσονται υπέρ της κατάργησης των διατάξεων στις οποίες αναφέρεται, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο στο όνομα και προς το συμφέρον της χώρας, γεγονός που δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Εμείς θα συνεργασθούμε και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της Ελλάδας», ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα λεφτά θα χάσετε το μήνα με τα νέα μέτρα – Αναλυτικά παραδείγματα

Πως θα γλιτώσετε εως 50% στην δόση του στεγαστικού

Τρομο-πακέτο μέτρων! Ζητάει επιπλέον 2 δισ. η τρόικα μέσα στο 2013 – Βγαίνουν μαχαίρια σε μισθούς συντάξεις

Δεν αποβάλλονται έτσι εύκολα χώρες από την Ευρωζώνη

Νέου τύπου εφεδρεία στο Δημόσιο – Τι λέει ο υπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε