Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολο το παρασκήνιο – Πως φτάσαμε ένα βήμα πριν την Οικουμενική – Ποιά ονόματα ακούγονται

‘Οταν το πρωί της Τρίτης 14/06 ο Ολι Ρεν ζητούσε να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φαίνεται οτι κάτι ήξερε και το Newsit το επεσήμανε από την πρώτη στιγμή!

Από εκείνη την στιγμή και μετά ακολούθησαν γεγονότα, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν να είμαστε εν αναμονή ενός κρίσιμου διαγγέλματος του πρωθυπουργού με το οποίο θα ξεκαθαρίζει αν θα πει ναι σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ηδη πάντως ακούγονται ονόματα για την θέση του επόμενου πρωθυπουργού. Ονόματα όπως του Σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη (επιφανής διδάκτωρ Νομικής), του συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμου και του διοικητή της ΤτΕ Γεώργιου Προβόπουλου.

Πως φτάσαμε όμως έως εδώ;

Μετά την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη, μετά τον φόβο και για άλλες τέτοιου είδους κινήσεις στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός ζήτησε ραντεβού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη του κ.Παπανδρέου με συνεργάτες του στο Καστρί, όπου μάλιστα κάποιος από αυτούς φέρεται να είπε αργά χθες το βράδυ: “Με αυτά που θα κάνει ο Παπανδρέου θα γράψει το όνομά του στην ιστορία”. Αυτή και μόνο η φράση δείχνει οτι ο κύβος ερίφθη το βράδυ της Τρίτης. Οτι οι οριστικές αποφάσεις για όλα όσα ακολούθησαν ελήφθησαν χθες!

Η Τετάρτη, μια έντονη ημέρα απ’ όλες τις απόψεις, με εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες στους δρόμους αλλά και με τον πολιτικό κόσμο να μπαίνει συνοδεία αστυνομικών στην Βουλή επιφύλασσε τελικά πολλές εκπλήξεις.

Αυτό που έπαιξε πολύ κρίσιμο ρόλο σε επίπεδο ψυχολογίας, ήταν όσα έζησε ο κ. Παπανδρέου πηγαίνοντας στο γραφείο του. ‘Οταν δηλαδή το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο πέρασε μέσα από εκατοντάδες διαδηλωτές, από εκατοντάδες έλληνες πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο τον αποδοκίμασαν αλλά πέταξαν αυγά και νεράτζια εναντίον του. ‘Οταν δηλαδή ο κ.Παπανδρέου έζησε στο πετσί του την λαϊκή οργή.

Ακολούθησε μια δραματική δήλωση μπροστά στις κάμερες και ενώπιον του Κάρολου Παπούλια. Ζήτησε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στην συνέχεια, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.
Απανωτές επικοινωνίες του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς σε αναζήτηση συναίνεσης και στο τέλος μια πρόταση για την πατρότητα της οποίας γίνεται έως και τώρα μάχη παρασκηνίου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό να έχει προτείνει : Οικουμενική Κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό. Με άλλα λόγια φέρεται να είπε στον κ.Παπανδρέου: “Λέω ναι σε οικομενική αλλά εσύ δεν θα είσαι ο πρωθυπουργός”.

Ακολούθησε παγωμάρα, τόσο στο Μαξίμου, όσο και στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Κανένας κορυφαίος υπουργός, κανένας από τους συνεργάτες του κ.Παπανδρέου, ακόμα και τους πιο στενούς δεν ήξερε τίποτα για τις αποφάσεις του. Εφτασε μάλιστα κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης να πει: “Ο Παπανδρέου υπέβαλλε τηλεφωνικά την παραίτησή του στον Σαμαρά!”

Αρκετή ώρα αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ωστόσο ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν της Ν.Δ. αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπανδρέου: Ξεκινάω αύριο διαβουλεύσεις με τα κόμματα για οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό

Παπανδρέου: Ψάχνει συναίνεση και εισπράττει όχι

Το Σύνταγμα τρόμαξε τις Βρυξέλλες; Κανονικά η 5η δόση!
 
N.Βρεττός: “Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να αντικατασταθούν οι υπουργοί”

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια! Διαταγή Όλι Ρεν να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε