Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο της ορκωμοσίας – Οι κόντρες και οι δυσαρέσκειες

Εικοσιέξι ώρες πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ξεκίνησαν οι διαπραγματεύεις για το ποιος θα πάει που, με αρκετές εντάσεις και “καραμπόλες”. Διαβάστε την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, τα τηλέφωνα πήραν “φωτιά” ενώ αιχμές εκφράστηκαν από μέλη της κυβέρνησης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την καρέκλα τους, παρά το γεγονός ότι τελικά μόνο σε 4 υπουργεία άλλαξε η ηγεσία.

Οι πρώτες δυσαρέσκειες φάνηκαν άμεσα, με τον πρώην υπ. Εσωτερικών Χ. Καστανίδη να παραδίδει στον Τάσο Γιαννίτση, με “ανακούφιση” και προαναγγέλλοντας την “ανασύσταση της Κεντροαριστεράς” αφήνοντας πολλούς με… ανοιχτό το στόμα. (Διαβάστε την είδηση)

Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι και ο Π. Μπεγλίτης με τις αλλαγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, άλλοι δεν ήθελαν καν να μπουν στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στον Αλ. Παπαδόπουλο προτάθηκε το Ναυτιλίας ωστόσο εκείνος αρνήθηκε ευγενικά. Η παράδοση – παραλαβή στο ΥΕΘΑ πάντως έγινε μέσα στη νύχτα (Διαβάστε την είδηση και δείτε το βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια και μηνύματα στήριξης στην κυβέρνηση αποχώρησαν ο κ. Ραγκούσης από το Υποδομών και ο κ. Λαμπρινίδης από το Εξωτερικών.Στην ορκωμοσία μάλιστα ο πρώτος ήταν σε.. μεγάλα κέφια ενώ εντύπωση έκανε το καρφί που έριξε ο Αν. Λοβέρδος στον νέο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη, λέγοντας του ότι τώρα θα είναι στην ίδια κυβέρνηση με τα.. γομάρια. (Διαβάστε την είδηση)

Κατά τα λοιπά, οι αντιπρόεδροι εκ δεξιών και εξ ευωνύμων του κ. Παπαδήμου είναι απαράλλακτοι, αφού δεν ευδοκίμησε η πρόταση της ΝΔ να τοποθετηθούν ως αντιπροέδροι ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Δήμας. σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Νέο πρόσωπο αντίθετα ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, ενώ σύντομα σύμφωνα με το Έθνος αναμένεται να οριστεί και κυβερνητικός εκπρόσωπος, που δεν είναι απίθανο να προέρχεται από τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που μόνο ευέλικτο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς, αποτελείται από 47 πρόσωπα και δεν είναι τίποτα άλλο από κυβέρνηση τήρησης ισορροπιών. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Τα φώτα πάντως έπεσαν στον μετριοπαθή πρωθυπουργό, ο οποίος είχε το πρώτο του στραβοπάτημα, ευτυχώς όχι πολιτικό. (Διαβάστε την είδηση) Τα βήματα του στην πρωθυπουργία παρακολούθησαν και οι άνθρωποι της ιδιαίτερης πατρίδας του. (Διαβάστε την είδηση)

Πάντως η νέα κυβέρνηση δεν “αγαπά” πολύ τις γυναίκες καθώς υπάρχουν μόνο τέσσερις στο σύνολο των 47 – και μάλιστα πρόκειται για τις ίδιες που συμμετείχαν και στο προηγούμενο σχήμα.(Διαβάστε την είδηση)

“Ανοίγει” και το θέμα της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση συνεργασίας, στο μεταξύ, ανοίγει το ζήτημα του μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ , το οποίο βαδίζει σε πολύ θολό τοπίο, λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας από πολλούς προς την ηγεσία ενώ είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθούν εξελίξεις ως προς την προεδρία του κόμματος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις το πρωί στη ΝΕΤ, ο Θ. Πάγκαλος απέκλεισε να προσπαθήσει να ηγηθεί των Σοσιαλιστών, λέγοντας ότι “ούτε πολιτικός αρχηγός είναι, ούτε έχει το ψώνιο να γίνει”.Τόνισε εξάλλου ότι “αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θέμα διαδοχής του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ”.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπαδήμος τα ”έχωσε” στους προηγούμενους και έβαλε στην ”μπρίζα” τους υπουργούς

Καθυστέρησε η ορκωμοσία – Δεν είχαν πάει όλοι οι υπουργοί – ΦΩΤΟ

Οι αφίξεις των νέων υπουργών για την ορκωμοσία – ΦΩΤΟ

Αποκάλυψη Newsit – Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

11/11/11 ορκίζεται… ο 11ος πρωθυπουργός!

Λαμπίκο το Προεδρικό για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (ΦΩΤΟ)

Ο Τζον και η Μερίτα “ορκίστηκαν” πριν από τη νέα κυβέρνηση

Ο Γιώργος παρέδωσε τα “κλειδιά” στον Λουκά Παπαδήμο

Πως ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος το 1966; ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Τι λέει για τον Λουκά Παπαδήμο ο συμμαθητής του Κώστας Αρζόγλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε