Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο της ορκωμοσίας των 4 νέων υπουργών

‘Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιώργος Μπαμπινιώτης και Λευτέρης Οικονόμου ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, στην θέση του κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στην θέση της κας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας τοποθετήθηκε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η ορκωμοσία στην αίθουσα Βυζαντινό, του Προεδρικού Μεγάρου, χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, καθυστέρησε κατά δέκα λεπτά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός είχαν ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο του κ. Παπούλια.

Πρώτος έφτασε στις 15.15 στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Κάθησαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος εκλήθη στο γραφείο του κ. Παπούλια. Ταυτόχρονα έφτασαν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και τελευταίος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος ασπάστηκε την αντικαταστάτριά του.

΄Οσο περίμεναν να αρχίσει η ορκωμοσία, η κ. Διαμαντοπούλου μιλούσε με τον κ. Μπαμπινιώτη για τις άμεσες εκρεμμότητες στο υπουργείο Παιδείας και οι κ.κ. Χρυσοχοίδης και Οικονόμου, γνώριμοι από παλιά, για τις πρώτες κινήσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοίδης συνομίλησε για λίγο και με τον επίσκοπο Γαβριήλ για το ζήτημα της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών στη Μονή Πεντέλης.

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή με τις υπογραφές των ορκισθέντων υπουργών και υφυπουργών στο πρακτικό ορκωμοσίας, ο κ. Παπαδήμος τους ενημέρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο.

Πρίν αποχωρήσουν ο Κάρολος Παπούλιας αποχαιρέτησε χαμογελώντας τους δημοσιογράφους λέγοντας “εις το επανιδείν”.

“Πότε; Σύντομα;” τον ρώτησαν. Για να απαντήσει ο κ. Παπούλιας: “Τόσα χρόνια που σας ξέρω βιάζεσθε. Μην βιάζεσθε λοιπόν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Δέχτηκα να αλλάξω υπουργείο γιατί ο πρωθυπουργός είχε ανάγκη από…

Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού – Η… ΝΔ έστειλε τη Διαμαντοπούλου στο Ανάπτυξης – Πότε έγινε η πρόταση στον Γ. Μπαμπινιώτη

Μπαμπινιώτης: Γιατί αποδέχτηκα τη θέση του υπουργού Παιδείας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε