Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολο το πρόγραμμα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συναντώνται απόψε, υπό την πίεση ολόκληρου του κόσμου, για μία συνάντηση κορυφής κατά την οποία καλούνται να ολοκληρώσουν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει τη ριζική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και τη διάσωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για την Ιταλία.

Δύο συναντήσεις έχουν προγραμματισθεί για απόψε στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες χωρών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συναντηθούν στις 18:00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος) για να συζητήσουν το θέμα των ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ο στόχος είναι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αποκτήσουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν το σοκ που θα προέλθει από μία απομείωση του ελληνικού χρέους.

Θα ακολουθήσει η σύνοδος των ηγετών χωρών της ευρωζώνης, με τις συνομιλίες να παρατείνονται χωρίς αμφιβολία μέχρι αργά τη νύκτα.

Οι συνομιλίες αυτές ανήκουν στο τελευταίο στάδιο σειράς μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και μία εβδομάδα για τη διαμόρφωση μίας συγκροτημένης και συνολικής απάντησης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, υπό την πίεση ολόκληρου του πλανήτη που φοβάται τη γενίκευση της οικονομικής κρίσης.

Οι βασικές κατευθύνσεις έχουν ήδη χαραχθεί. Σταθεροποίηση της Ελλάδας, αφού πεισθούν οι πιστωτές να απαλείψουν τμήμα του ελληνικού χρέους, περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, και σε αντάλλαγμα, ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα έχουν ανάγκη, καθώς και η θωράκιση της Ιταλίας.

Για να γίνει αυτό, οι Ευρωπαίοι έχουν κατ΄αρχάς ανάγκη από το πράσινο φως των γερμανών βουλευτών, οι οποίοι συνέρχονται το πρωί για να δώσουν εντολή διαπραγμάτευσης στην Αγγελα Μέρκελ.

Μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα, καμία συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί, παρά τις εντατικές διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής μεταξύ εμπειρογνωμόνων.

ΤΟ NEWSIT ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα ανοιχτά – Θέλουν κούρεμα 60% και … δεν αποκλείουν χρεοκοπία της Ελλάδας

“Ναι” σε “κούρεμα” έως και 50% λένε και οι ελληνικές τράπεζες

Χάος με τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης – Δεν συμφωνούν για το κούρεμα – Ίσως να μην υπάρξουν καν ανακοινώσεις

Τα γυρνάνε τώρα για τους 180 – “Προσωπικές απόψεις τα όσα είπε ο Βενιζέλος”, λένε από την κυβέρνηση – Όχι και από Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε