Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολοι εναντίον όλων στη ΝΔ για Βατοπαίδιο – greek statistics

– Παπαθανασίου κατά Αβραμόπουλου
– Καραμανλής: “Θα μιλήσω όταν πρέπει να μιλήσω”- Νέα παρέμβαση πάλι μέσω των συνεργατών του
– Βουλγαράκης: Κι ο Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού αλλά μόνο εγώ παραπέμπομαι
– Γιάννης Αγγέλου: Δεν έχω λεφτά!

Το σήριαλ όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ συνεχίζεται.

Η συνέχεια ήρθε και ήρθε άμεσα με το θέμα της Eurostat να πηγαίνει πλέον “χέρι – χέρι” με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Η αποστολή της δικογραφίας για τα λεγόμενα greek statistics, δηλαδή τα παραποιημένα στοιχεία που στέλναμε στην ΕΕ άναψε φωτιές στην αξιωματική αντιπολίτευση και οι κύριοι Αβραμόπουλος και Παπαθανασίου άρχισαν να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Το μεσημέρι ο Γιάννης Παπαθανασίου αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος των νοσοκομείων το οποίο είχε παρουσιαστεί ως 2,2 δις ευρώ ενώ ήταν 5,2, επέρριψε ευθέως την ευθύνη για τα στοιχεία στους συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου λέγοντας οτι τα στοιχεία του παρασχέθηκαν από τον τότε γ.γ. του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται οτι για την υπόθεση του ψευδούς δημοσιονομικού ελλείμματος είχαν κατατεθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τον ΛΑΟΣ και από δύο ιδιώτες και με αφορμή αυτή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Ο Καραμανλής ξαναχτύπησε δια… της σιωπής του

Στο άλλο μέτωπο, του Βατοπαιδίου, πρωταγωνιστές είναι: πρώην Καραμανλικοί, όψιμοι Σαμαρικοί και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος μίλησε πάλι δια της πλαγίας οδού και δεν είπε τίποτα.

Σήμερα, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, έκαναν την εξής δήλωση:

«Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει, όταν κρίνει ο ίδιος με γνώμονα, όπως πάντα, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης».

Προηγήθηκε η συνέντευξη – βόμβα του Γιώργου Βουλγαράκη ο οποίος αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως για ποιόν λόγο παραπέμπεται μόνο εκείνος για το Βατοπαίδι και όχι και άλλοι υπουργοί Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς.

Απαντώντας γιατί κάλεσε ως μάρτυρα τον Πρόεδρο της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Από τον κ. Σαμαρά εν προκειμένω, ζητώ να πει, γιατί κι αυτός δεν ακύρωσε τα συμβόλαια, για τα οποία εγώ κατηγορούμαι επίσης ότι δεν ακύρωσα, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ παραπέμπομαι στην προανακριτική επιτροπή και κανένας άλλος.»

Το πρόσωπο γύρω από το οποίο άνοιξε ο χορός των δηλώσεων και της περιδίνησης της ΝΔ ο Γιάννης Αγγέλου, ζήτησε σήμερα μέσω των δικηγόρων του την άρση ή την μείωση της εγγύησης των 400.000 ευρώ που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του για το Βατοπαίδι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε