Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έρχονται εκλογές; – Λαφαζάνης κατά Τσίπρα και Αυγή κατά Βαρουφάκη

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

– Νέα επίθεση της Αριστερής Πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη στον Αλέξη Τσίπρα μέσω του ”Iskra”
– ”Η συμφωνία αποτελεί βάση για τρίτο Μνημόνιο και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του Σύριζα”
– ”Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη” αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα χωρίς να προφέρει τη λέξη Grexit
– Επιστροφή στη δραχμή για να μην μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, δήλωσε και σήμερα ο Στάθης Λεουτσάκος
– Η Αυγή αποδομεί τον Βαρουφάκη: Από γκουρού των οικονομικών …μεταξεταστέος της πολιτικής
Εκλογές προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης
– Και όλα αυτά ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χάνει ευκαιρία να ”πυροβολεί” κατά της κυβέρνησης

Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μαχαιριές δίνουν και παίρνουν ιδίως μετά τον ανασχηματισμό με τον οποίο πετάχτηκαν εκτός κυβέρνησης ο αρχηγός και τα ”πρωτοπαλλίκαρα” της Αριστερής Πλατφόρμας, δηλαδή οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.

Η λέξη ”εκεχειρία” είναι άγνωστη και σήμερα η ιστοσελίδα ”Iskra”, που φιλοξενεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, ανέβασε άρθρο – κόλαφο κατά της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Διαβάστε μερικά από τα κυριότερα αποσπάσματα του άρθρου με τον ενδεικτικό τίτλο: Βαδίζοντας για νέο Μνημόνιο: Οι επιπτώσεις των πρώτων μέτρων
”Η συμφωνία που επικύρωσε η ελληνική Βουλή στις 15/7/2015 αποτελεί τη βάση για ένα τρίτο μνημόνιο και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του Σύριζα. Είναι υφεσιακή, αντιαναπτυξιακή, επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και βάζει τη χώρα σε καθεστώς εποπτείας και εξάρτησης νεοαποικιακού τύπου. Πρέπει επειγόντως να αποσυρθεί. Αυτό το νόημα του δικού μας όχι στη Βουλή, ένα όχι που ανοίγει θετική προοπτική: αυτήν που επιτρέψει την επιστροφή της κυβέρνησης του Σύριζα στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, στους αντίποδες κάθε είδους μνημονιακής πολιτικής.

Η κυβέρνηση Σύριζα οφείλει να αποσύρει τη συμφωνία και να επιστρέψει στο πρόγραμμα με το οποίο ο Σύριζα κέρδισε τις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου. Το μνημόνιο και η υπερλιτότητα δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη με το ασφυκτικό και εκβιαστικό πλαίσιο της ΟΝΕ. Ο Σύριζα πρέπει αμέσως να σχεδιάσει τη νέα πορεία για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα”.

Την ίδια ώρα ξαναχτυπούσε ο Στάθης Λεουτσάκος ανοιχτά υποστηρικτής της δραχμής και της Αριστερής Πλατφόρμας.
Με συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ως αληθινός υπέρμαχος των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ, και του Όχι του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
”Θα υπερασπιστούμε τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουμε σε νέους δρόμους. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό με το Όχι του λαού αλλά δεν πρέπει και δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να καταργήσουμε τα μνημόνια.
Ένα νόμισμα δεν αποτελεί θρησκεία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς ένας λαός δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς.
Η νέα κυβέρνηση είναι σε ομηρία. Δεν έδωσαν, ως όφειλαν, 7 δισεκ. ευρώ χρηματοδότηση οι δανειστές, έκοψαν παρανόμως τη χρηματοδότηση για να εκβιάσουν ένα λαό, και ο λαός έδωσε ένα 62% Όχι, αυτό δείχνει ότι ο λαός θέλει να διεκδικήσει το Όχι απέναντι στους δανειστές που είναι οικονομικοί δολοφόνοι”.

Ειρωνικό άρθρο της Αυγής κατά του Βαρουφάκη

Όμως οι έντυπες επιθέσεις μέσω του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν εκεί. Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ η Αυγή στην κυριακάτικη έκδοση της επιχειρεί μέσω άρθρου της το ”κόντυμα” του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο τίτλος είναι όλα τα λεφτά: Γιάνης Βαρουφάκης – Από γκουρού των οικονομικών… μεταξεταστέος της πολιτικής.

Ο γκουρού του «Game of Theory» που έβαλε σε μπελάδες την κυβέρνηση με την δημιουργική ασάφεια, με τη φωτογράφιση στο «Paris Match», με τις διαψεύσεις των διαψεύσεων για δημοψήφισμα, δραχμή και capital controls, είναι οι χαρακτηρισμοί της Αυγής κατά του εως πρόσφατα χαρισματικού Γιάνη Βαρουφάκη. Και βέβαια στο άρθρο υπενθυμίζεται η κοπάνα του στην Αίγινα.
Διαβάστε μερικά αποσπάσματα.
”Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε, στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση.
Από τότε ο Βαρουφάκης επισώρευσε μια πληθώρα ζημιογόνων αντιφάσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Η φωτογράφηση στις 13 Μαρτίου στο «Paris Match» τις ημέρες που υποστήριζε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για τον υπουργό.
Από τότε, ξεκίνησε πλήθος μπρος – πίσω δηλώσεων του τότε ΥΠΟΙΚ για το τι γινόταν…
Από τις διφορούμενες (είπα – ξείπα) δηλώσεις σε ξένα μέσα για τα ΑΤΜ, τις τράπεζες, capital controls, μέχρι και το δημοψήφισμα.
Ο ίδιος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εισηγητών του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πριν, δήλωνε: Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα». «Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε και δεν αφορούσε το δίλημμα.
Στην κρίσιμη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση άδειασε τους ψηφοφόρους του επιλέγοντας να πάει στην Αίγινα για να είναι με την κόρη του. Ανέφερε δε πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε Ναι.Λίγες μέρες αργότερα ψήφισε Οχι…”.

Τις ευκαιρίες να σηκώσει το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα δεν χάνει ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε για το ελληνικό χρέος, σε πανεπιστήμιο:
”Το μνημόνιο που συγκροτήθηκε ως πλαίσιο αποπληρωμής ενός χρέους που δεν έπρεπε να αναλάβει να αποπληρώσει το ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός αποτελεί εργαλείο εξόντωσης, δολοφονίας όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της Δημοκρατίας. Προωθείται μέσα από αντιδημοκρατικές μεθόδους όπως είναι η παράκαμψη του κοινοβουλίου”.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία εικόνα ναρκοπεδίου για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό. Για αυτό και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης επανέφερε και σήμερα ως λύση τις πρόωρες εκλογές.

Με πληροφορίες από ISKRA και Αυγή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε