Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Όλοι τάζουν και ο Στουρνάρας στη μέση! – Κρίσιμες επαφές του υπουργού Οικονομικών με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό

Όλοι τάζουν και ο Στουρνάρας στη μέση! – Κρίσιμες επαφές του υπουργού Οικονομικών με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό

– Δυσφορία του υπουργού Οικονομικών που βγήκε στη σέντρα και από τον Αντώνη Σαμαρά
– “Δεν θα απαντήσουμε στις προτάσεις σου με το μαχαίρι στο λαιμό”, διαμηνύουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
– Αν υπάρξει αδιέξοδο δεν αποκλείεται αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σάντουιτς έχουν κάνει τον Γιάννη Στουρνάρα το Μέγαρο Μαξίμου και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Ο υπουργός Οικονομικών καλείται να ισορροπήσει πολιτικά στο φορολογικό πάνω στις γραμμές που έχουν διαμορφώσει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελήτηριο και τα κόμματα με τις “κόκκινες γραμμές” που έχουν βάλει βάση των προτάσεων τους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Υπουργού Οικονομικών, ωστόσο όπως λένε συνεργάτες του το μείζον θέμα για τον ίδιο είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα ακολουθήσει και όχι τόσο τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται τώρα προκλειμένου να πάρουμε τη δόση μαμούθ.

Θα ήθελε όμως να δώσει ένα στίγμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας γενικότερα στην παρούσα κρίσιμη φάση.

Από την πλευρά τους τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν τα νέα φορολογικά μέτρα μόνο εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους ή εν πάση περιπτώσει δεν θιγούν οικογένειες με παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και εφόσον λάβουν εμπρόθεσμα τις προτάσεις της κυβέρνησης ώστε να τις μελέτησουν σοβαρά και να μην λειτουργήσει και πάλι η τακτική της τελευταίας στιγμής “με το το μαχαίρι στο λαιμό”.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που απόψε υπάρξει αδιέξοδο στη συνάντηση Στουρνάρα – εκπροσώπων κομμάτων, δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να συναντηθούν οι 3 αρχηγοί, αφού δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια λόγω και της απουσίας του προωθυπουργού στο εξωτερικό καθώς από το Σάββατο θα επισκεφθεί διαδοχικά την Κύπρο, το Μόναχο, τις Βρυξέλλες (Σύνοδος Κορυφής) και το Όσλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα αλλάζει όλα ο Σαμαράς για το φορολογικό! Δεν υπάρχει φόρος 45% – Ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις
 

Υπουργείο Οικονομικών: δεν θα φορολογούνται όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε