Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ομηρικοί καυγάδες Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη ακόμα και στους διαδρόμους της Βουλής!

Ομηρικοί καυγάδες Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη ακόμα και στους διαδρόμους της Βουλής!

– Διακόπηκε απότομα η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής
– Άρχισαν να τσακώνονται μέσα στην αίθουσα και συνέχισαν και στους διαδρόμους!
– “Είστε χυδαίος” και “δεν έχετε δικαίωμα να με προσβάλετε” μερικές από τις κουβέντες που είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
– Τον κατηγόρησε ότι προβάλλει εμπόδια στην εξέταση των μαρτύρων
– ‘Ηθελε να εξετάσει τον Ιωάννη Καπελέρη πέραν του 20λεπτου που έχει συμφωνηθεί

Πρωτοφανής ένταση μεταξύ του Προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του ΣΥΡΙΖΑ με ομηρικούς καυγάδες που συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της Προανακριτικής επιχείρησε να διακόψει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν συμπλήρωσε το 20λεπτο που έχει συμφωνηθεί για την εξέταση των μαρτύρων.
Εκείνη την ώρα εξεταζόταν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης.

Τότε έγινε κακός χαμός με την κα Κωνσταντοπούλου να καταγγέλει τον Πρόεδρο της Προανακριτικής ότι προβάλλει εμπόδια στην εξέταση του μάρτυρα με στόχο την συγκάλυψη, προειδοποιώντας τον πως θα τον καταγγείλει δημόσια και θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Ηρεμήστε» εξανέστη ο Χρ. Μαρκογιαννάκης διαμαρτυρόμενος ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά για τα πάντα – για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά π.χ., το που είναι η τουαλέτα κλπ – και όχι για την ουσία της υπόθεσης.
Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε σε έντονο ύφος τις διαμαρτυρίες της, επιμένοντας πως θα τον καταγγείλει δημόσια, για υπόθαλψη και συγκάλυψη.

Και η κόντρα συνεχίστηκε με εκφράσεις όπως: “δεν έχετε δικαίωμα να με προσβάλλετε” και “είστε χυδαίος” από την κα Κωνσταντοπούλου ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης, την κατηγορούσε ότι ξεπέρασε τα όρια του χρόνου και να τονίζει πως η ανατροφή του καθενός φάνηκε στην αίθουσα… Κατόπιν αυτού
ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Καπελέρη.

Η συνεδριαση διεκόπη, όμως οι ομηρικοί καυγάδες συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί ευθέως τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι υποθάλπτει και συγκαλύπτει εγκληματία.

Φωνάζοντας μάλιστα τον προειδοποίησε ότι θα κληθεί να απολογηθεί δημόσια για όσα κάνει ή δεν κάνει και για όσα λέει.

Στον χορό μπήκε και ο άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας ο οποίος κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για σχεδιασμένο πραξικόπημα και ακολούθησε έντονος καυγάς με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος από την πλευρά του κατήγγειλε πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Επί της ουσίας της κατάθεσης Καπελέρη, ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ επανέλαβε όσα είχε πει και στην Επιτροπή Θεσμών στις 3-10-2012 αλλά και στους οικονομικούς εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ουδέποτε του έδωσε εντολή ελέγχου της λίστας. «Αν το είχε κάνει θα είχαμε ελέγξει τα πάντα. Μου έδωσε μόνο ένα χαρτί με 10 ονόματα για να ελέγξω το φορολογικό τους προφίλ» φέρεται να κατέθεσε.
Επίσης ο κ. Καπελέρης «κάρφωσε» τον κ. Παπακωνσταντίνου όταν αναρωτήθηκε με νόημα πως είναι δυνατόν από την μια ο πρώην υπουργός από τη μία να είχε επιλέξει να δώσει την λίστα Λιχτενστάιν για ελέγχους με επίσημο τρόπο – μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών και με πρωτοκόλληση – και από την άλλη να χειρίστηκε με ανεπίσημο τρόπο τη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακός χαμός χθες στην Προανακριτική! – Μαρκογιαννάκης σε Κωνσταντοπούλου: Να μην σου πω καμιά κουβέντα!

Πόσα χρόνια θα χρειαζόταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου για να εξετάσει όλους τους μάρτυρες;

Παρόμοια με την λίστα Λαγκάρντ είχε και το υπουργείο Οικονομικών!

Α. Γεωργιάδης: η Κωνσταντοπούλου ρωτούσε επί 4 ώρες και 47 λεπτά!

Έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις διαρροές

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη νούμερο……

Μαρκογιαννάκης για Ζωή: “Μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου κάθε φορά που μιλάει”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε