Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ομόφωνα αποφασίστηκε η κλήτευση Καραμανλή στην προανακριτική

Στην απόφαση να κληθεί αυτοπροσώπως ο πρώην πρωθυπουργός στην προανακριτική για το Βατοπέδι κατέληξαν τα μέλη της.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής να κληθεί αυτοπροσώπως να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Καραμανλής.

Τελικά αποφασίστηκε να είναι ο τελευταίος μάρτυρας και η κατάθεσή του τοποθετείται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η επιτροπή συνέταξε επιστολή με την οποία καλεί τον κ. Καραμανλή να βοηθήσει έτσι ώστε να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος ώστε να γίνει η κατάθεσή του.

Σύμφωνα με άρθρο του κανονισμού της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα, είτε να προσέλθει να καταθέσει είτε να τον επισκεφθεί κλιμάκιο της επιτροπής στο γραφείο του προκειμένου να του πάρει κατάθεση.

Κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ.Καραμανλής να απαντήσει με υπόμνημα αφού υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

Κύκλοι πάντως του Κώστα Καραμανλή έλεγαν «ουδέν σχόλιο» και άφηναν να εννοηθεί πως ο πρώην Πρωθυπουργός θα απαντήσει την Τετάρτη.

Η ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ οτι σύρθηκε πισω από το ΛΑΟΣ. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει: “Η “πράσινη πολυκατοικία” αποφάσισε με πρωτοβουλία του θυρωρού της, του ΛΑΟΣ, να κληθεί στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός¨.

Ο ΛΑΟΣ και τα κόμματα της αριστεράς πάντως αντέδρασαν με την διατύπωση και την ευχέρεια που δίνεται στον πρώην Πρωθυπουργό να αποφασίσει ο ίδιος πως θα καταθέσει (αυτοπροσώπως ή με υπόμνημα).

Η επιστολή της Εξεταστικής προς τον πρώην πρωθυπουργό

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η Επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με τη δική σας μαρτυρία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Προς τούτο είμαστε στη διάθεσή σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας αυτή» αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή της Προανακριτικής προς τον Κώστα Καραμανλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε